De Graafschap wil spektakel met 4-3-3 systeem

Gepubliceerd: 05-10-2017 15:10. Bijgewerkt: 05-10-2017 16:04

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport in de Jupiler League. In Noord-Brabant willen de Superboeren met spektakel en een nieuw systeem een neigende crisissituatie voorkomen.


“We willen meer spektakel bieden”, kijkt trainer Henk de Jong vooruit na het treffen met de nummer laatst van de competitie. Sinds de tweede seizoenshelft van vorig seizoen spelen de Superboeren in een 5-3-2 formatie, maar de Friese oefenmeester gooit nu het roer om naar 4-3-3. “We hebben gekozen voor een iets andere opzet”, aldus De Jong. “We gaan met drie spitsen spelen. Ik wil meer spektakel bieden, dat is op dit moment niet het geval. Dat proberen we door te ontwikkelen.”

Volgens middenvelder Mark Diemers ligt de schuld van het saaie spel niet in de formatie. “We moeten het ook niet in het systeem zoeken”, aldus de nummer 10 van de Superboeren, die aangeeft zich geen zorgen te maken: “Het is het begin van de competitie. We moeten niet te dramatisch doen, niet gelijk doen of er een bepaalde crisis is.” De middenvelder wil, in welke formatie dan ook, wel graag aanvallender voetballen en daar kan De Jong zich ook in vinden. “Ik wil vooral het publiek vermaken”, zegt de trainer, die uitspreekt dat de punten niet belangrijker zijn dan attractief veldspel.

De Jong wil elftal zonder schroom
De Jong hoopt vooral dat zijn Superboeren zonder angst spelen. “We moeten de hele negentig minuten zonder schroom voetballen”, is hij duidelijk. In de nieuwe formatie is er voor Jordy Tutuarima een plek op het middenveld weggelegd. De verdediger schuift een linie door, waar hij ook teamgenoot Youssef El Jebli tegenkomt. Anthony van den Hurk speelt als een hangende linksbuiten. “Bij Helmond Sport moet je als De Graafschap zijnde gewoon winnen”, blikt Diemers vooruit op het treffen met de Brabantse hekkensluiter.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, El Jebli, Tutuarima; Van Mieghem, Ars, Van den Hurk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)