De Graafschap wil slag slaan in paasweekend

Gepubliceerd: 29-03-2018 17:03. Bijgewerkt: 29-03-2018 17:21

De Graafschap wil in de thuiswedstrijden tegen nummer negentien RKC Waalwijk (vrijdag) en nummer tien FC Den Bosch (maandag) een beslissende slag slaan in de strijd om de play-offs. Na lastige wedstrijden tegen topploegen, ligt de druk nu bij de Superboeren.


"De bovenste drie hebben we nu gehad, mooi achter elkaar", aldus trainer Henk de Jong. Na de gelijke spelen tegen Fortuna Sittard en NEC en de nederlaag tegen Jong Ajax is het tijd voor een zege op de eigen Vijverberg. "Met al die gelijke spelen schiet je niet veel op", weet De Jong. "We hebben één voordeel, de rest speelt ook gelijk of verliest. Het is nu wel zaak om gewoon weer de punten te pakken. Iedere wedstrijd zal lastig zijn, maar ik vind wel dat we de mogelijkheden en capaciteiten hebben om die wedstrijden te moeten winnen. Als je zes punten pakt, dan heb je je in ieder geval geplaatst voor de nacompetitie."

Delano Burgzorg vult zijn trainer aan. "We gaan gewoon voor de winst", aldus de aanvaller. "Als we dit weekend twee keer winnen staan we er goed voor." De jeugdspeler tekende deze week zijn eerste contract bij De Graafschap. "Dat is leuk", vindt de 19-jarige voormalige jeugdspeler. "Een jongensdroom en nu moet ik gewoon die lijn doortrekken. Dit seizoen word ik geen basisspeler, moet ik alles gewoon meepakken. Volgend seizoen moet ik de stap maken."

Zware blessure voor Vreman
Hoewel De Jong zijn opstelling niet prijs wilde geven, lijkt hij te kiezen voor een aanvallender middenveld met Youssef El Jebli op de positie van Frank Olijve. Fabian Serrarens, Myenty Abena en Sven Nieuwpoort keren na schorsingen terug in de basisopstelling. Jurre Vreman raakte woensdag tijdens de training zwaar geblesseerd en zit dit seizoen niet meer bij de selectie. "Dat lijkt echt heel slecht met zijn knie", aldus de trainer. "Voor hem is dat heel vervelend, een jonge jongen die aan het doorgroeien was."

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto:REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)