De Graafschap wil revanche tegen Fortuna

Gepubliceerd: 18-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 18-01-2019 16:17

De Graafschap treedt zondag in de eerste wedstrijd na de winterstop aan tegen Fortuna Sittard. In de uitwedstrijd hadden de Superboeren na een 3-1 verlies recht op meer, en het heersende revanchegevoel moet nu worden overgebracht naar het veld.


“We moeten echt de intentie hebben ‘oké deze gaan we pakken’”, stelt trainer Henk de Jong. “En dan gaat het vaak nog lukken ook.” In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft behaalde zijn ploeg een punt tegen Vitesse. “Die intentie wil ik terug zien, dat was prachtig om naar te kijken”, aldus De Jong. “Dat was strijd en passie en het sloeg ook nog over naar de tribunes. Dat is waar we voor spelen en trainen. Er zitten gewoon revanchegevoelens in die hele ploeg en in de supporters, we willen meer dan we tot nu toe gebracht hebben.” Azor Matusiwa speelt zondag zijn eerste officiële wedstrijd in het blauw-wit. “We moeten gewoon ons eigen spel spelen en we moeten laten zien dat we de baas zijn op De Vijverberg”, aldus de van Ajax overgekomen middenvelder.

Trainer De Jong ziet de drang in zijn groep om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. “Als je de eerste wedstrijd de drie punten hier houdt, dan krijg je er een schwung in en dan zit je ook ineens weer bij die onderste helft en daar moeten we eigenlijk heen.” Het gat tussen De Graafschap en de drie concurrenten daarboven is drie punten. Matusiwa staat met de fanatieke aanhang van de Superboeren nog wat te wachten. “Het is voor hem nieuw, die komt voor zulke supporters als bij ons te spelen en dat is wel heel speciaal”, aldus De Jong. “Dat moet hij ondervinden, maar de supporters sluiten hem wel snel in de armen.”

Twee afwezigen
De geblesseerde middenvelders Frank Olijve en Stef Nijland zitten niet bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen Fortuna Sittard. “Nijland heeft last van een liesblessure en Olijve heeft last van zijn knie”, laat De Jong weten. “Olijve wordt dinsdag verder geholpen en bij hem lijkt niet heel ernstig, maar bij Nijland is het nog afwachten.” De trainer lijkt in zijn opstelling Bart Straalman en Javier Vet de voorkeur te geven boven Erik Bakker en aanvoerder Sven Nieuwpoort.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Narsingh.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)