De Graafschap wil resultaat in Leeuwarden

Gepubliceerd: 29-04-2021 17:04. Bijgewerkt: 29-04-2021 17:41

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij kersvers kampioen Cambuur Leeuwarden. In Friesland kan de ploeg van Mike Snoei voor het oog van 2500 supporters een grote stap zetten naar rechtstreekse promotie, maar de Superboeren weten dat een resultaat nog een flinke opgave is.


''Je moet echt een topdag hebben tegen dit Cambuur'', aldus trainer Mike Snoei. ''Alles moet kloppen en dat is het mooie van deze wedstrijd. De jongens hebben er ook heel veel zin in.'' Doelman Rody de Boer verwacht dat de tegenstander vrijdagavond geen gas terug zal nemen, ook al is het kampioenschap binnen: ''Zeker omdat er daar ook weer 2.500 man op de tribune zit. Zij willen presteren voor eigen publiek. Het is een goeie ploeg, maar dat zijn wij ook.'' Snoei kijkt realistisch naar de mogelijkheden van zijn ploeg om met een resultaat terug te keren uit Friesland: "Als blijkt dat wij tevreden moeten zijn met een punt, omdat wij het loodzwaar hebben gehad. Dan gaan wij dat punt ook koesteren. Maar als je voelt dat daar iets meer te halen valt, moeten we proberen daarvan te profiteren", laat de oefenmeester weten. "Het wordt in ieder geval razend spannend."

AZ-huurling De Boer heeft dit seizoen verschillende periodes gekend. De keeper kijkt wisselend terug op zijn seizoen tot nog toe: ''Het begin was goed. Ik pakte veel punten en ik kon belangrijk zijn met veel reddingen. Daarna heb ik even een dipje gehad, maar ik denk dat ik nu weer de stijgende lijn te pakken heb.'' De 23-jarige sluitpost houdt voor de toekomst alle opties - inclusief een langer verblijf in Doetinchem - open, maar richt zich eerst op de laatste drie duels van dit seizoen: ''Eerlijk gezegd hou ik mij daar nu nog niet mee bezig. Ik wil gewoon dit seizoen goed afsluiten met de promotie. Dat is het enige dat telt en vanuit daar zie ik wel hoe alles loopt.''

Snoei blij met keuzes
In aanloop naar de wedstrijd heeft trainer Mike Snoei de beschikking over een complete selectie en lijkt te kiezen voor dezelfde opstelling als in de duels met Almere City en Jong PSV. De oefenmeester moet enkele spelers die goed presteren daarom teleurstellen: ''Dat is De Graafschap. Het is ook hoe de jongens er mee omgaan. Ik heb deze week nog met Clint Leemans gesproken daarover, die echt geweldig traint. Hij wacht nog op zijn momenten, maar Jonathan Opoku heeft ook lang op zijn moment gewacht.''

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Verbeek; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)