De Graafschap wil promotiekans aangrijpen

Gepubliceerd: 11-05-2021 18:05. Bijgewerkt: 11-05-2021 18:05

De Graafschap promoveert woensdagavond bij winst op Helmond Sport naar de eredivisie. De ploeg van trainer Mike Snoei liet vrijdag bij Jong Ajax de mogelijkheid liggen en de gemiste kansen in Amsterdam schoten de afgelopen dagen door het hoofd van de Doetinchemmers.


"Ik heb het nog even teruggekeken", aldus aanvoerder Ted van de Pavert, die zijn inzet in blessuretijd van de lijn gehaald zag worden. "Ik had in de wedstrijd het gevoel dat het nog een meter tot aan de doellijn was, maar op een foto zag ik dat het om een paar centimeter ging. Het is zonde, maar er is niks aan te doen." Ook Snoei zag genoeg goede kansen voor zijn ploeg om het duel met Jong Ajax te beslissen: "We hebben net weer een compilatie bij elkaar gezocht om aan de spelers te laten zien op welke manier we het door moeten trekken. Die prachtige kansen kwamen vanuit een bepaalde overtuiging en die moeten we doortrekken."

De druk staat er door het puntenverlies tegen Jong Ajax vol op bij De Graafschap. Woensdagavond moet het gebeuren tegen Helmond Sport, volgens Van de Pavert en Snoei een ploeg om rekening mee te houden. "Het is een hele serieuze ploeg die veel credits heeft gekregen voor de manier van spelen", aldus de Didamse oefenmeester. Verdediger Van de Pavert zag Helmond Sport een aantal keer spelen dit seizoen: "Het is een ploeg die goed kan voetballen als je ze de tijd en ruimte geeft. Wij moeten ook vooral naar onszelf kijken."

Basisplaats voor Baas
Snoei wilde nog niet teveel prijsgeven over zijn opstelling. De oefenmeester mist in ieder geval centrale verdediger Toine van Huizen door een schorsing en middenvelder Danny Verbeek vanwege een coronabesmetting. Ralf Seuntjens lijkt Verbeek net als tegen Jong Ajax te vervangen, terwijl Roland Baas waarschijnlijk de voorkeur krijgt als centrale verdediger: "Roland heeft het al een paar keer goed ingevuld, dus dat ligt voor de hand."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Seuntjens; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)