De Graafschap wil periodetitel binnenslepen

Gepubliceerd: 11-03-2021 17:03. Bijgewerkt: 11-03-2021 17:17

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij Telstar op jacht naar de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel trainer Mike Snoei als aanvaller Ralf Seuntjens vinden de prijs geen hoofddoel, maar het winnen ervan zegt volgens beiden wel iets over de vorm van de Doetinchemmers.


"Dit is een leuke bevestiging", aldus Snoei, die tegelijkertijd aangeeft dat het waardeloos is dat een eventuele winst van de periode niet gevierd kan worden met de supporters. "Vorig jaar hebben we het uitbundig gevierd, daar zijn nog prachtige beelden van. Nu moeten we dat samen met de spelers maar een beetje vieren, mocht het lukken om de periodetitel te winnen." Volgens Seuntjens, die tegen zijn oude club Telstar geen aanvoerder meer zal zijn, kan het winnen van de periodetitel ook een boost geven aan de Doetinchemse ploeg: "Als je met elkaar dat prijsje pakt, komt er nog meer positiviteit bij. Nog meer een gevoel van onoverwinnelijkheid. Wat dat betreft kan het wel enorm helpen voor de tien wedstrijden die daarna nog volgen."

Qua systeem lijkt de Didamse oefenmeester te neigen naar een 4-3-3, zoals in de tweede helft van het gewonnen duel met FC Eindhoven. Snoei verwacht een ander soort opponent dan de defensieve Noord-Brabanders: "Wij blijven moeite houden met ploegen die zich ingraven, die loeren op de enkele counters die ze krijgen. Daar hebben wij last van, maar FC Volendam en Cambuur Leeuwarden ook. Maar ik verwacht dat Telstar wat meer wil gaan voetballen."

Twee vraagtekens
In aanloop naar het treffen met de Noord-Hollanders zet Snoei kleine vraagtekens bij de fitheid van twee spelers. "Jordy Tutuarima heeft een beetje last", aldus oefenmeester. "Daarnaast heeft Melvin Platje wat last van zijn lies. Ik hoop dat ze aansluiten."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen (Van Heertum), Van de Pavert, Tutuarima (Baas); Lieftink, Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)