De Graafschap wil overwinning als medicijn

Gepubliceerd: 04-04-2021 13:04. Bijgewerkt: 04-04-2021 13:48

De Graafschap wil maandag bij Jong FC Utrecht na twee nederlagen op rij weer eens een overwinning pakken. Trainer Mike Snoei wil met zijn elftal terug naar de basis en houdt vast aan het 3-5-2-systeem, ondanks de afwezigheid van aanvoerder Ted van de Pavert.

"Terug naar de basis houdt in dat we weer terug gaan naar de oorspronkelijke afspraken die we hebben gemaakt en die horen bij dit systeem", aldus de Didamse oefenmeester. "De eerste keren dat we dit systeem hanteerden vielen de teams waar we tegen speelden ook gewoon aan. Nu zie je dat ze daar voorzichtiger mee zijn, waardoor de ruimtes heel klein worden en daar hebben we moeite mee." Snoei had zondagmorgen samen met Van de Pavert, Danny Verbeek en Daryl van Mieghem een gesprek met een afvaardiging van de supporters: "Dat was heel positief. Ze kafferden ons niet uit, maar kwamen juist vragen op welke manier ze ons nog meer zouden kunnen steunen. Want de afgelopen keren als ze acties organiseerden, dan pakte dat op het veld niet altijd goed uit. Maar we hebben ze aangegeven dat zulke acties juist nog lichtpuntjes voor ons zijn en dat ze daar zeker niet mee moeten stoppen."

De oefenmeester maakt zich naar eigen zeggen nog geen zorgen over zijn elftal: "Twee weken geleden stond ik nog met een glas champagne in handen toen we de derde periodetitel pakten. En nu zou dit elftal er ineens niets meer van kunnen? Dat geloof ik niet." Snoei trok de vergelijking met 2 januari, toen De Graafschap verloor van Almere City en liefst acht punten achter de Flevolanders stonden: "Nu staan we er maar één achter. Ik zie nog genoeg aanknopingspunten om het tijd te doen keren met deze jongens. Het beste medicijn is winnen, zoals we dat ook gedaan hebben nadat we zo ruim verloren bij Jong AZ.

Baas in het centrum
Snoei mist Ted van de Pavert tegen Jong FC Utrecht, nadat de aanvoerder van de Superboeren vrijdagavond twee keer geel kreeg tegen FC Dordrecht. Tegelijkertijd keert Jasper van Heertum terug na een blessure: "Jasper is er gelukkig weer bij, hij is toch de meest voetballende van de drie centrale verdedigers. Hij durft het aan om in te dribbelen. Het is jammer dat Ted er niet is. We moeten nog kijken hoe we dat links centraal achterin gaan oplossen. Jordy Tutuarima lijkt fit om te starten en dan is Roland Baas een goede optie om de plek van Ted in te nemen."

Vermoedelijke opstelling:
De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Baas, Tutuarima; Lieftink, Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)