De Graafschap wil knallen in Gelderse derby

Gepubliceerd: 21-12-2018 16:12. Bijgewerkt: 21-12-2018 16:38

De Graafschap wil in de Gelderse derby laten zien waar het echt voor staat. De Superboeren zijn het duel tegen Ajax snel vergeten en staan op scherp voor het thuisduel met Vitesse.


"Het is pijnlijk, 8-0. Maar ja, Ajax is op zó'n niveau, dat is onbegrijpelijk", aldus middenvelder Youssef El Jebli. "We hebben het de twee dagen daarna verwerkt en nu is het Vitesse thuis." Trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg tegen Ajax meer in de duels had moeten komen. "Het moet bij ons alleen niet onbeholpen worden en dat we rode kaarten krijgen. We moeten er voor zorgen dat we meer in duels komen de komende maanden, want dan win je wedstrijden." Volgens El Jebli leeft de derby in de groep. "Ik heb het drie jaar geleden meegemaakt en nu komen er wel jongens af en toe vragen hoe dat is. Iedereen beseft dat we echt moeten knallen."

In vergelijking met de grote nederlaag bij Ajax, wijzigt De Jong zijn opstelling op één positie. "Fabian Serrarens gaat in de spits spelen, omdat we met een diepe spits willen spelen", aldus de oefenmeester. "Stef heeft dat heel aardig ingevuld, als bewegelijke jongen. Maar Fabian is toch een ander type, waarvan we denken dat we dat nodig hebben dus die gaat spelen." De Superboeren spelen zondag de laatste thuiswedstrijd van 2018 in een uitverkocht stadion De Vijverberg.

Vermoedelijke opstelling:
Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Bakker, El Jebli; Narsingh, Serrarens, Van Mieghem

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)