De Graafschap wil jaar 2020 goed afsluiten

Gepubliceerd: 18-12-2020 14:12. Bijgewerkt: 18-12-2020 15:00

De Graafschap wil zaterdagmiddag het jaar goed afsluiten op de eigen Vijverberg tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei vindt dat de jonge Utrechters een ploeg zijn om rekening mee te houden en looft het werk van Rene Hake, inmiddels trainer van het eerste elftal, bij de beloften.


"Hij heeft het fantastisch op de rit gezet daar", vindt Snoei. "Hij heeft een goede structuur gehanteerd. Veel verder naar voren, veel aanvallender. Daardoor is het voor heel veel ploegen een lastige horde." Jong FC Utrecht staat op een dertiende plek, maar wist dit seizoen onder meer te winnen bij FC Volendam en Go Ahead Eagles. Jordy Tutuarima is gewaarschuwd. "Het zijn jongens die niets te verliezen hebben", aldus de linksback die in het bekerduel met PSV zijn rentree in de basis maakte. "Je moet niet denken dat je de pot zomaar wint, want dat gaat niet gebeuren."

Het aangekondigde afscheid van Klaas-Jan Huntelaar zorgde deze week voor reuring rond De Vijverberg. Snoei hoopt dat de in Angerlo woonachtige Ajax-spits zich bedenkt en komend seizoen bij De Graafschap speelt. "Sterker nog, we zullen het proberen te stimuleren", zegt de trainer over de 37-jarige aanvaller uit Hummelo. "Ik hoop dat het sprookje een vervolg krijgt. Ik vind wel dat hij eigenlijk bij De Graafschap moet afsluiten."

Terug naar vier verdedigers
Snoei verwacht zaterdag, met uitzondering van Mohamed Hamdaoui en Jonathan Vergara Berrio, over een fitte selectie te kunnen beschikken. Alleen achter de namen van Elmo Lieftink en Rick Dekker staan vraagtekens. Danny Verbeek keert na zijn schorsing waarschijnlijk terug op de rechterflank. Omdat De Graafschap terugschakelt naar een systeem met vier verdedigers, gaat dit vermoedelijk ten koste van de basisplek voor Jasper van Heertum.

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Dekker, Lieftink, Schuurman; Verbeek, Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)