De Graafschap wil het jaar goed afsluiten 

Gepubliceerd: 14-12-2017 15:12. Bijgewerkt: 14-12-2017 15:59

De Graafschap speelt in de eerste seizoenshelft nog twee wedstrijden tot de winterstop. De Superboeren hopen het jaar goed af te sluiten en willen vrijdagavond tegen FC Oss de grens van dertig punten doorbreken.


“We moeten zien dat we zo snel mogelijk over de dertig punten komen, het liefst al morgenavond”, zegt trainer Henk de Jong. “Doe je dat puntenaantal keer twee, dan zit je op een mooi aantal waar we eind van de rit mee willen staan.” De Graafschap, dat door de nederlaag van vorige week geen kans op de periodetitel meer heeft, speelt voor de winterstop nog twee wedstrijden. De Doetinchemmers treffen Telstar in een uitwedstrijd, maar willen eerst thuis tegen Oss de punten pakken. “Als dat ons lukt, dan hebben we een prima eerste seizoenshelft en kunnen we op die manier door”, vindt middenvelder Mark Diemers.

Vorig seizoen verloren de Superboeren twee keer van de Brabanders, die in Doetinchem in een 5-3-2 formatie zullen aantreden. “Ze spelen goed georganiseerd en ze hebben lastige spitsen, we weten van onszelf dat een tegenstander dat systeem vervelend vindt”, aldus De Jong. De Friese oefenmeester ziet zijn aanvoerder Sven Nieuwpoort, die vorige week buikgriep had, terugkeren in de basis. Aan de kant van Oss treft De Graafschap nog enkele oud-Superboeren met Lion Kaak en Eric Quekel. “Ik heb nog even contact gehad met Lion, het zal mooi zijn als hij in gaat vallen”, zegt Nieuwpoort.

Diemers aast niet op wintertransfer
Met de aanstaande winterstop is ook de transferperiode in aantocht. Mark Diemers, die afgelopen zomer voor een jaar zijn contract verlengde, aast niet direct op een wintertransfer. “Maar je weet nooit hoe het loopt”, zegt de middenvelder. “Mijn intentie is om nog een half jaar bij De Graafschap te blijven. Nog zo spelen als in de eerste seizoenshelft, en dan daarna een stap maken.”

De Graafschap had deze week zelf de Zweede aanvaller Rodin Deprem op proef. De 19-jarige transfervrije proefspeler, afkomstig van Örebro SK, bevalt trainer De Jong goed en blijft voorlopig meetrainen.

Opstelling: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Van den Hurk, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)