De Graafschap wil herstel tegen Dordrecht

Gepubliceerd: 01-04-2021 16:04. Bijgewerkt: 01-04-2021 16:41

De Graafschap poogt vrijdagavond de zure nasmaak van de nederlaag bij NAC weg te spoelen in het duel met laagvlieger FC Dordrecht op de eigen Vijverberg. Trainer Mike Snoei heeft een flinke kater overgehouden aan de verliespartij bij de concurrent in Breda.


"Daar moet je niet mee te koop lopen, maar ik heb er nog steeds last van", aldus de Didamse oefenmeester. "Het is wel lekker als je daarna weer snel mag voetballen. Dan kan je dat weer wegpoetsen, maar deze nederlaag vond ik wel vervelend." Na een hamstringblessure is middenvelder Mohamed Hamdaoui weer helemaal terug bij De Graafschap, al vindt de buitenspeler dat hij nog wat speelminuten nodig heeft om weer de oude te worden. "Je oude niveau krijg je terug in wedstrijden. Het enige wat daarvoor helpt is dus wedstrijden spelen. Als ik die weer ga spelen, kom ik weer terug op niveau."

Of hij vrijdagavond de kans krijgt, heeft de middenvelder nog niet van zijn trainer gehoord. Wel geeft Snoei aan dat doelman Rody de Boer zich de blunder bij NAC heeft aangetrokken en druk bezig is met het verwerken van de fout. "Hij is aan de bak gegaan met de groep, maar vooral met de keeperstrainer (Robert Jan Zoetmulder, red.)", aldus Snoei. "En we hebben nog eens goed bekeken hoe hij tot bepaalde beslissingen is gekomen op dat moment. Dat moet ook weer slijten door er over te praten en vooral keihard te trainen."

Van Heertum ontbreekt
Snoei mist tegen FC Dordrecht verdediger Jasper van Heertum, die ook het duel met NAC mistte: "Hij traint al wel twee dagen mee, maar hij speelt vrijdag niet", zegt de trainer. "We hopen dat hij er maandag (als De Graafschap bij Jong Utrecht speelt, red.) weer bij is. Daarnaast heeft Jordy Tutuarima wat last van zijn knie en is hij een klein vraagteken."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (Baas); Lieftink, Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)