De Graafschap wil goede flow vasthouden

Gepubliceerd: 26-04-2018 17:04. Bijgewerkt: 26-04-2018 20:03

De Graafschap speelt zaterdagavond in Wijdewormer tegen Jong AZ de laatste wedstrijd van de competitie. De Superboeren hopen, naast het behalen van de periodetitel, vooral de goede vorm vast te kunnen houden in aanloop naar de play-off wedstrijden.


"Wij willen gewoon die wedstrijd winnen en dat zal lastig genoeg worden", aldus trainer Henk de Jong. "Thuis hadden we ook een hele lastige wedstrijd dus dat zal niet zo maar gaan." In december wonnen de Superboeren nipt met 1-0 van de beloften van AZ. Met het eventueel binnenhalen van een periodetitel is er groot belang bij een overwinning, maar het behouden van de goede vorm is De Jong ook wat waard. "Je ziet de flow in de trainingen en je ziet de flow in de wedstrijden", vertelt de Fries. "Dat moeten we ook zo houden."

Volgens aanvaller Sjoerd Ars ligt de focus vooral op het winnen van de periode. "We gaan nu vol voor de periodetitel en daarna hebben we anderhalve week om naar de play-offs toe te werken", zegt de aanvaller. "Dit zijn wel wedstrijden waar het ergens om gaat." Mochten de mannen van De Jong zaterdag de periode binnenslepen dan is er ruimte voor een klein feestje. "Zoals ik al zei, er zit anderhalve week tussen de volgende wedstrijd", vertelt Ars met een knipoog. "Als we die periode winnen moeten we dat gewoon gezellig met elkaar vieren."

Abena twijfelgeval
Trainer Henk de Jong kan nog niet precies zeggen welke elf hij het veld in stuurt. "We hebben wat griep in de ploeg dus dat moet ik nog eventjes bekijken." Anthony van den Hurk en Tarik Tissoudali zijn beide ziek geweest en gaan waarschijnlijk niet mee naar Wijdewormer. Myenty Abena is nog een twijfelgeval. "Als het een spiergevalletje is gaan we hem niet opstellen, want hij is te belangrijk voor de nacompetitie", aldus De Jong. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)