De Graafschap wil goed afsluiten in Volendam

Gepubliceerd: 20-12-2019 11:12. Bijgewerkt: 20-12-2019 12:00

De Graafschap treft vrijdagavond in de laatste wedstrijd voor de winterstop met FC Volendam de beste ploeg van de tweede periode. Verdediger Toine van Huizen is nog een twijfelgeval bij de ploeg van trainer Mike Snoei, die bij een verliespartij de Palingboeren over zich heen zien stijgen op de ranglijst.


“Ik denk dat ze een hele goede, voetballende ploeg hebben”, vindt vleugelaanvaller Daryl van Mieghem. “Met Wim Jonk (trainer FC Volendam, red.) spelen ze met de Ajax-filosofie, en ze doen dat goed.” Het Andere Oranje verkeert in bloedvorm in de Keuken Kampioen Divisie. Met acht overwinningen op rij legde de ploeg beslag op de tweede periode en tegelijkertijd steeg FC Volendam naar de vierde plek op de ranglijst. Inmiddels hebben de Noord-Hollanders evenveel punten als De Graafschap. “Wij zullen moeten focussen op onszelf en moeten daar een goed resultaat gaan halen”, vindt Van Mieghem.

De Graafschap kampt in tegenstelling tot de tegenstander met een kleine sportieve crisis. Hoewel dit seizoen pas één keer werd verloren, heeft de ploeg slechts één van de laatste vijf wedstrijden gewonnen. “We zijn wel erg ongelukkig geweest in bepaalde gelijke spelen”, vindt trainer Snoei. “We hadden van de acht gelijke spelen er minimaal vier moeten winnen.” Van Mieghem blijft positief: “Ik denk dat er wel goede momenten tussen zitten en dat we dit seizoen hebben laten zien dat we goed kunnen zijn, daar moeten we vertrouwen uithalen. We moeten niet te negatief worden.”

Vet terug op middenveld
Middenvelder Javier Vet lijkt bij De Graafschap terug te keren in de basis. Daarmee kiest Snoei voor een extra controleur ten koste van Stef Nijland. “Er zal niet zo heel veel veranderen”, aldus de Didamse trainer. “Laten we nou gewoon met deze groep tot aan de winterstop proberen het maximale eruit te halen. We hebben ook maar één keer verloren, dus dat betekent dat we lastig te verslaan zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen (Van Heertum), Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)