De Graafschap wil gat slaan met de subtop

Gepubliceerd: 23-11-2017 16:11. Bijgewerkt: 23-11-2017 16:49

Na wedstrijden tegen de topploegen van de Jupiler League treft De Graafschap nu de subtop van de competitie. De Superboeren spelen in acht dagen tijd tegen FC Den Bosch en Jong AZ, maar ontmoeten vrijdagavond eerst FC Eindhoven op De Vijverberg.


“Ik denk dat wij thuis beter moeten zijn dan Eindhoven, al vind ik het een goede ploeg”, zegt trainer Henk de Jong over de wedstrijd met de nummer acht van de competitie. “Zij hebben de topscorer in hun elftal, je moet je kop er dus bij hebben.” Mart Lieder scoorde dit seizoen al dertien keer voor FC Eindhoven en maakte daarmee de meeste doelpunten in de Jupiler League. “Hij is een goede spits, maar als wij druk zetten heeft hij ook minder kans zijn doelpunten te maken”, meent verdediger Bart Straalman, die de plek van de geblesseerde Myenty Abena (onderbeenblessure) zal innemen. De Graafschap kreeg dit seizoen de minste doelpunten tegen.

Het verschil op de ranglijst tussen de Superboeren en de Eindhovenaren bedraagt drie punten. “Als je morgen wint, sla je een slag en ben je even weg van een aantal ploegen”, aldus De Jong. “Nu moet je zien afstand te nemen.” De Friese oefenmeester kijkt verder dan alleen de ontmoeting met FC Eindhoven. “We spellen drie wedstrijden in acht dagen, vandaar dat ik voorin wat ga wisselen”, legt De Jong uit. Na FC Eindhoven speelt De Graafschap op maandagavond een uitduel tegen FC Den Bosch.

Van den Hurk binnen de lijnen
Anthony van den Hurk keert na enkele wedstrijden zonder basisplaats terug in de punt van de aanval. De oud-speler van FC Eindhoven krijgt bij de Superboeren de voorkeur boven routinier Sjoerd Ars, zo laat trainer Henk de Jong weten. Straalman staat op de rechtsbackpositie. “Het is anders dan ik normaal zou spelen”, aldus de Winterswijker zelf, die niet kan herinneren wanneer hij voor het laatst in de basis stond. “Nu heb ik een iets aanvallende rol, maar ik denk dat ik dat ook wel kan.”

Opstelling: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Van den Hurk, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)