De Graafschap wil FC Emmen tik uitdelen

Gepubliceerd: 30-08-2018 14:08. Bijgewerkt: 30-08-2018 15:42

De Graafschap jaagt vrijdagavond in Emmen op de tweede zege van dit seizoen. In Drenthe willen de Superboeren een tik uitdelen aan FC Emmen, mede-promovendus en directe concurrent voor handhaving in de eredivisie.


‘’Het wordt een lastige pot op kunstgras’’, denkt trainer Henk de Jong van De Graafschap. “We hebben bewust niet op kunstgras getraind, want dan heb je overal spierpijn.” Vorig seizoen ging De Graafschap met 5-2 onderuit aan de Oude Meerdijk, ondanks een 1-2 voorsprong. “Ook nu moeten we Emmen goed onder druk krijgen, anders gaan ze met je op de loop”, aldus de Friese coach. Doelman Hidde Jurjus vindt Emmen lastig in te schatten. ‘’Het is moeilijk een beeld van Emmen te vormen, ze hebben twee keer van een goede tegenstander verloren’’, zegt de doelverdediger, doelend op de nederlagen van de Drentenaren tegen AZ en Ajax.

Trainer De Jong wil tegen Emmen meer strijd en passie zien dan tegen NAC en FC Groningen. ‘’Het is niet dat ze niet willen, het tempo is anders dan in de eerste divisie en daar moeten we mee omgaan. De bescheidenheid moet eraf, staan we dan straks op vier of zes punten dan hebben we een droomstart.” Doelman Jurjus is het met zijn trainer eens. “Als je de bonuspunten van Feyenoord wil gebruiken moet je winnen nu’’, meent de keeper, die zijn debuut in het betaalde voetbal jaren geleden in Emmen maakte. “Toen raakte ik geblesseerd, maar ik heb geen trauma overgehouden hoor.”

El Jebli terug in basiself

In de opstelling keert Youssef El Jebli aan de linkerkant terug in het elftal, de vleugelspeler krijgt de voorkeur boven Mohamed Hamdaoui die vorige week een lastig basisdebuut kende. “Verder gaan we het zoveel mogelijk laten staan’’, zegt trainer De Jong, die na afketsen van een transfer nog niet kan beschikken over een nieuwe rechterverdediger. De transfermarkt is nog open tot vrijdagavond.

Opstelling: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Bakker, Tutuarima, Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)