De Graafschap wil eerste uitzege bij Excelsior

Gepubliceerd: 05-10-2020 12:10.

De Graafschap reist maandagavond af naar Rotterdam voor het uitduel met Excelsior. De ploeg van trainer Mike Snoei hoopt de eerste uitoverwinning van het seizoen te kunnen pakken tegen de nummer twaalf van de ranglijst.


“Excelsior is ook gewoon een kandidaat om bij de eerste vijf ploegen te eindigen”, vindt trainer Snoei, zelf afkomstig uit Rotterdam. “Of ze dan voor de bovenste plekken meedoen weet je pas later, maar ze hebben voldoende kwaliteit.” Hoewel Excelsior pas twee wedstrijden won, is Ted van de Pavert op zijn hoede voor de offensieve kwaliteiten van de opponent: “Ze hebben veel creativiteit en snelheid voorin”, zegt de verdediger. “Aan de andere kant laten ze ook steken vallen, want ze krijgen veel doelpunten tegen. We moeten zelf zorgen dat we zelf goed voor de dag komen.”

Ralf Seuntjens is nog niet hersteld van de blessure die hij tegen Jong AZ opliep en speelt maandagavond niet mee. “Hij is een belangrijke speler, maar ik denk dat we genoeg ervaring hebben", zegt Van de Pavert over de afwezigheid van de aanvoerder. "Daar ligt ook een taak voor mij.” Inclusief de wedstrijd tegen Excelsior speelt De Graafschap vier duels in twee weken tijd, maar daar maakt Snoei zich geen zorgen over. “Ik speel liever wedstrijden dan dat we trainen”, zegt de trainer. “Dat blijft het leukste, maar het enige wat ontbreekt is het publiek.”

Wijzigingen in opstelling
Of Snoei wijzigingen doorvoert ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen NEC wilde hij zondag nog niet zeggen. “Misschien wel noodgedwongen omdat we wat klachten hebben”, aldus de trainer, doelend op onder meer Danny Verbeek. “We wachten de reactie even af bij een of twee spelers of ze voldoende fit zijn om te starten.”

Vermoedelijke opstelling: De Boer, Lelieveld, Van Huizen, Van der Pavert, Tutuarima; Lieftink, Opoku, Dekker; Van Mieghem, Mystakidis (Konings), Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)