De Graafschap wil driepunter na deceptie

Gepubliceerd: 30-11-2018 15:11.

De Graafschap hoopt na drie competitienederlagen op rij punten te pakken in het thuisduel tegen PEC Zwolle. Trainer Henk de Jong geeft aan les te hebben getrokken uit het afgelopen duel tegen FC Utrecht.


“We moeten het in standaardsituaties in ieder geval beter doen”, concludeert trainer De Jong. “We moeten ook zien dat we wel wat creëren, want we creëerden tegen FC Utrecht helemaal niks.” Erik Bakker sluit zich aan bij de woorden van zijn oefenmeester: “Het was gewoon slecht en dan schaam je je na de wedstrijd”, aldus de middenvelder, die zich schaamt voor het aanwezige publiek in Utrecht. “Er zijn bijna zeshonderd man wezen kijken en dan leg je zo’n wedstrijd op de mat, dat voelt gewoon heel slecht.” De Jong hoopt dat zijn speler lering trekken uit de verliespartij en mist wat venijn. “De spelers spreken elkaar elke week de waarheid, maar het is nog wel te lief. Vroeger gebeurden er hele andere dingen.”

De kracht van tegenstander PEC Zwolle ligt volgens Bakker bij hetgeen ze dit seizoen volgens hem nog niet hebben laten zien. “Vanuit positiespel tot kansen komen, maar ze zijn in de omschakeling ook erg gevaarlijk met de snelheid voorin”, weet de voormalig speler van de Blauwvingers. De Superboeren kunnen de bezoekers uit Zwolle pijn doen, maar dan moet het volgens Bakker anders dan vorige week. “Aan de bal willen we zoals altijd gewoon voetballen, want ook wij hebben dat dit seizoen nog te weinig laten zien.”

Omschakeling in systeem
Mogelijk kiest De Jong zaterdagavond voor een systeem met vier verdedigers. “Dat kan zeker, want we spelen morgen thuis en we willen gewoon die wedstrijd winnen”, aldus de trainer. “PEC heeft maar één punt meer dan wij, dus als we deze winnen staan we er opeens heel anders voor.” De omschakeling kan ten koste gaan van linksback Jordy Tutuarima, die vorig weekend een slechte wedstrijd speelde.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, L. Nieuwpoort; Olijve, Bakker, El Jebli; Narsingh, Serrarens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)