De Graafschap wil doorpakken tegen NEC

Gepubliceerd: 16-11-2017 14:11. Bijgewerkt: 16-11-2017 15:07

De Graafschap wil vrijdagavond tegen koploper NEC de goede lijn van de afgelopen wedstrijden doorzetten. Bij winst in de Gelderse ontmoeting nestelen de Superboeren zich stevig in de top van de Jupiler League.


“Ik verwacht een wedstrijd op het scherpst van de snede”, aldus trainer Henk de Jong. “NEC is een goede ploeg, als ze van ons winnen dan nemen ze afstand en dat willen we voorkomen.” Voor de interlandperiode kende de Doetinchemmers met zeges op Fortuna Sittard en Jong Ajax een goede flow. Die lijn hoopt De Jong te kunnen doorzetten. “We gaan ons eigen spel niet aanpassen”, zegt de Friese oefenmeester. “Als je wint dan trek je naar de bovenste plaatsen.”

Voor de kraker tegen de Nijmegenaren is De Vijverberg met 12.000 toeschouwers bijna uitverkocht. “Met een volle bak moeten we gewoon de drie punten binnenspelen”, vindt Jordy Tutuarima, die de jeugd van NEC doorliep en sinds dit seizoen in de Achterhoek speelt. “Van ons kun je hetzelfde verwachten als altijd, het is altijd vechten”, aldus de Molukse middenvelder, die aangeeft dat de druk bij beide ploegen zal liggen. “We hoeven zeker niet bang te zijn voor NEC.”

NEC stuurt spion naar Doetinchem
Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraker in de Jupiler League, stuurde de Nijmeegse koploper tot twee keer toe hun spion naar Doetinchem om de trainingen te bestuderen. “Daar zie ik de humor wel van in”, aldus De Jong, die de tactische training om die reden wel in het stadion afwerkte. “Ik maak er wel een serieus dolletje van, want we willen gewoon winnen.” De Jong houdt voor de ontmoeting met NEC vast aan zijn basiself, ook middenvelder Mark Diemers en buitenspeler Daryl van Mieghem zijn ondanks lichte pijntjes gewoon inzetbaar.

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)