De Graafschap wil doorbijten tegen Jong AZ

Gepubliceerd: 25-02-2021 16:02. Bijgewerkt: 25-02-2021 16:15

De Graafschap zint in het duel met Jong AZ van vrijdagavond op revanche voor de smadelijke 7-3 nederlaag eerder dit seizoen. In aanloop naar de wedstrijd tegen de jonge Alkmaarders verlengde trainer Mike Snoei donderdag zijn contract met een jaar, tot de zomer van 2022.


"De inkt is nog aan het opdrogen", aldus Snoei op het persmoment direct na zijn contractondertekening. "We waren al een hele tijd in gesprek. Uiteindelijk kom je steeds dichter bij elkaar en dat heeft vooral met de toekomst te maken. Er is enorm veel perspectief om dit bij De Graafschap verder uit te bouwen. Om dan samen te promoveren en de volgende stap te zetten." Aanvoerder Ralf Seuntjens is ook blij met de contractverlenging van Snoei: "Ik vind het een goede zaak. Als je twee jaar lang bovenin meedoet, zijn werkwijze ziet en ziet hoe hij dat allemaal neerzet. Dan denk ik dat De Graafschap uitstekende zaken heeft gedaan."

Bij Snoei en Seuntjens zit de 7-2 nederlaag in Wijdewormer nog vers in het geheugen. "Een enorme domper", aldus de oefenmeester uit Didam. "Dat hebben we met elkaar slecht gedaan. Dat hebben we toen niet goed ingevuld en het is nu zaak om dat recht te zetten. We zitten nu in een andere fase, maar die wedstrijd leeft nog steeds enorm bij ons." Ook Seuntjens zint op revanche: "We moeten ze bij de keel grijpen en niet loslaten. We moeten doorbijten, zodat die wedstrijd snel beslist is."

Basisdebuut lonkt voor Hilderink
De Doetinchemmers missen tegen Jong AZ de geschorste rechtsback Julian Lelieveld, waardoor de 18-jarige verdediger Milan Hilderink mogelijk zijn basisdebuut maakt. Achter de namen van de van een blessure teruggekeerde aanvaller Mohammed Hamdoui en middenvelder Elmo LIeftink, die uitviel tegen NEC, staan nog vraagtekens. "Elmo heeft veel gedaan om weer fit te worden", zegt Snoei. "Of dat voldoende is gaan we nog bekijken."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Van Heertum, Hilderink, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink (Schuurman), Leemans, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)