De Graafschap wil de middenmoot verlaten

Gepubliceerd: 19-10-2017 15:10. Bijgewerkt: 19-10-2017 16:15

De Graafschap hoopt het goede spel uit de eerste helft tegen Go Ahead Eagles door te trekken in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De Superboeren willen aan de Krommedijk afstand nemen van de grote middenmoot in de Jupiler League.


"We zijn een lastige ploeg om tegen te spelen", weet aanvaller Sjoerd Ars. "Maar dat moeten we nu om gaan zetten in winstpartijen in plaats van gelijke spelen." De ploeg van trainer Henk de Jong speelde dit seizoen al vijf keer gelijk. "Als je nu eens een keer een rijtje (van overwinningen red.) maakt, dan maak je onderscheid in de stand", aldus trainer Henk de Jong. "Daar moeten we wel heen. We hadden in ieder geval vijf, zes punten meer kunnen hebben. Dat is nog niet zo, maar als dat gaat gebeuren, dan neem je afstand."

De Graafschap wil tegen Dordrecht op dezelfde manier spelen als in het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. "Veel strijd, hoog druk zetten en proberen goed te voetballen en tot kansen te komen", zo legt Ars uit. "Als we dezelfde inzet kunnen leveren als zondag, moet dat goed komen." De Jong verwacht dat zijn ploeg ook aan de Krommedijk ruimte krijgt om te voetballen: "Ze kunnen zelfs weleens één op één spelen", aldus de trainer. "We weten niet precies wat we kunnen verwachten, maar die gaan wel druk zetten."

Aanvoerder Nieuwpoort kan starten
Hoewel verdediger Sven Nieuwpoort vorige week duizelig het veld verliet na een kopduel met oud-Superboer Sam Hendriks, kan hij vrijdagavond wel gewoon starten. "Dat valt me mee", zegt De Jong over de hoofdblessure van zijn aanvoerder. "Het is een kneuzing, maar hij heeft er geen vervelende pijn aan het hoofd aan overgehouden, anders zouden we het risico ook niet nemen."

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)