De Graafschap wil de druk verder opvoeren

Gepubliceerd: 12-02-2021 15:02. Bijgewerkt: 12-02-2021 16:22

De Graafschap neemt het zaterdagmiddag op een koude Vijverberg op tegen MVV. De sneeuwval van afgelopen week zorgde voor plezier bij de Doetinchemmers, maar ook voor een iets andere voorbereiding op het duel met de Maatrichtenaren.


"Ik ben lekker gaan sleeën met de kleine en mijn vrouw", aldus aanvoerder Ralf Seuntjens. "Dat was gezellig en leuk. Ook wel een keer fijn om mee te maken, zo'n grote sneeuwpartij." Trainer Mike Snoei trok er afgelopen zondag op uit met zijn kleinkinderen, maar richtte maandag het vizier weer op het duel met MVV: "Maandag hebben we in de topsporthal getraind, waar het uitstekend voor ons gefacaliteerd was. Daardoor hebben we goed kunnen trainen. Vanaf dinsdag hebben we getraind op het kunstgras. Dat is jammer, omdat we toch graag op echt gras trainen. Maar die velden waren echt bevroren."

De Doetinchemmers treffen zaterdag oud-De Graafschap-trainer Darije Kalezic, die het volgens Mike Snoei goed op de rit heeft staan in Maastricht: "Hij gebruikt zijn spelers op een manier die het dichtst bij MVV ligt. Daar haalt hij nu prima resultaten mee. Realistisch en daar moeten wij rekening mee houden. Dan zullen wij wel veel de bal hebben, maar daar moeten we dan iets goeds mee doen."

Druk op Almere opvoeren
Vermoedeijk houdt Snoei vast aan de opstelling van het gewonnen duel met FC Den Bosch. Bij winst op MVV gaan de Doetinchemmers over nummer twee Almere City heen, dat niet in actie komt. Snoei wil met een zege de druk nog verder opvoeren: "Dat is het enige dat wij kunnen doen. Winnen en hen daardoor met extra druk opzadelen. Maar eerst moeten we zelf winnen."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Leemans, Verbeek; Seuntjens, Konings.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)