De Graafschap wil angst uit de ploeg spelen

Gepubliceerd: 28-09-2017 15:09. Bijgewerkt: 28-09-2017 18:17

Na twee teleurstellende wedstrijden staat De Graafschap vrijdagavond voor een nieuwe uitdaging in de Jupiler League. De Superboeren willen op De Vijverberg de angst uit de ploeg spelen tegen FC Emmen.


“We hebben getraind om zelf te durven voetballen’’, zegt trainer Henk de Jong. “Ik wil dat we lef en vertrouwen hebben.” De Doetinchemmers vielen vorige week tegen met een bekerblamage tegen Kozakken Boys en een weinig verheffend gelijkspel bij FC Volendam. Toch zorgt dat volgens Myenty Abena niet voor de verkeerde druk: “Wij voelen alleen positieve druk”, aldus de noeste verdediger. “We weten dat we het beter kunnen.”

De Graafschap kwam de laatste drie wedstrijden pas na de rust op gang, dat moet volgens de Friese oefenmeester van de Superboeren tegen FC Emmen anders. “Die donderspeech in de rust moet ophouden”, aldus De Jong. “Dat wil ik helemaal niet, maar als het nodig is dan is het nodig. Ik wil de boel wakker hebben.” Om de slordigheid uit de ploeg te halen moet volgens Abena de opbouw van achteruit beter: “Want als de opbouw niet goed is, dan gaat het op het middenveld ook niet goed en kunnen we niet scoren.”

Driver keert terug in de basis
Bij de Superboeren keert Andrew Driver terug in de defensie. De Engelsman ontbrak vorige week vanwege de operatie van zijn pasgeboren zoontje, maar krijgt nu weer de voorkeur boven verdediger Kevin van Diermen. Verder zal de basiself volgens De Jong ongewijzigd zijn. Reservekeeper Agil Etemadi is door een hamstringblessure weken uitgeschakeld, Jordy Rondeel neemt zijn plek als tweede doelman over.

Opstelling: Bednarek; Van Overbeek, S. Nieuwpoort, Abena, Driver, Tutuarima; Receveur, Diemers, Van Mieghem; Van den Hurk, Ars.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)