De Graafschap wil Almere City afschudden

Gepubliceerd: 22-04-2021 20:04. Bijgewerkt: 22-04-2021 20:43

De Graafschap kan vrijdagavond in het thuisduel met Almere City wederom een grote stap zetten richting het veiligstellen van de tweede plek, die recht geeft op directe promotie. De voorsprong van zes punten geeft de Doetinchemmers een goed gevoel, maar de ploeg ervaart ook druk.


"Onze uitgangspositie is goed, maar dat levert ook druk op", aldus verdediger Toine van Huizen. "We hebben nog vier wedstrijden te gaan en daar zijn twaalf punten te halen, dus we zijn er nog steeds niet. Maar het geeft absoluut een goed gevoel." Snoei geeft aan dat bij verlies tegen Almere de vlag er heel anders bij kan hangen: "We kunnen er negen punten van maken, maar het kunnen er ook drie worden. Deze voorsprong is lekker, want je kunt ook in punten gelijk staan met elkaar en dan moet je winnen. Nu willen we gewoon heel graag winnen, om dat gat te vergroten."

Voor Van Huizen zelf is promotie door een afspraak met de club van extra belang: "Ik heb van de club gehoord dat ik mag blijven als we promoveren. Het is afwachten of dat gaat gebeuren, maar ik focus me er op om die doelstelling te halen." De 31-jarige verdediger uit Middenbeemster wil graag De Graafschap naar de eredivisie brengen: "Dat verdienen ze. Ik wil zelf ook graag naar de eredivisie, omdat ik denk dat ik dat ook verdien. Er is voor mij maar één doel en dat is promoveren."

Verbeek twijfelgeval

Snoei lijkt tegen Almere City te kiezen voor dezelfde basisopstelling als in het gewonnen duel met Jong PSV van maandag, maar houdt nog een slag om de arm. "Ik ga nog even informeren bij Danny Verbeek of hij voldoende hersteld is. Zo hebben er nog een paar wat tikjes gehad, maar die jongens laten dat nu niet lopen."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Verbeek; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)