De Graafschap weet weer niet te winnen

Gepubliceerd: 18-03-2022 22:03.

De Graafschap heeft vrijdagavond op de eigen Vijverberg verloren van MVV Maastricht. In de eerste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Jan Vreman verloren de Superboeren met 1-3.

De Graafschap verscheen aan de aftrap met Camiel Neghli en Mees Kaandorp in de basis. Ondanks een sterk begin kwamen de bezoekers uit Maastricht na negen minuten toch op een 0-1 voorsprong via Toshio Lake. Door een fout in de verdediging kon hij de bal over doelman Hidde Jurjus heen schieten. Gelijk na de aftrap stoomde de thuisploeg op naar de goal van MVV en konden de Superboeren via een hard schot van Philip Brittijn terugslaan: 1-1. Na de gelijkmaker, het eerste doelpunt in vier wedstrijden, hadden de mannen van Vreman de smaak te pakken en werd twee minuten later gescoord door Kaandorp, alleen ging dit doelpunt niet door vanwege buitenspel.

Na rust was de thuisploeg al snel dichtbij de voorsprong via Jesse Schuurman, maar de middenvelder raakte de lat. Binnen tien minuten in de tweede helft schoot Mart Remans vanaf eigen helft de bal over Jurjus heen en kwam MVV weer op voorsprong: 1-2. Ondanks aandringen van De Graafschap was het oud-Superboer Sven Blummel die een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord schoot. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd wist Danzell Gravenberch nog te scoren, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd.

Ondanks de nederlaag blijft De Graafschap op de negende plek in de eerste divisie staan. De ploeg van Vreman komt vrijdagavond weer in actie, dan wacht een uitwedstrijd met FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)