De Graafschap walst over Jong Ajax heen

Gepubliceerd: 03-11-2017 22:11.

De Graafschap heeft vrijdag een klinkende 0-5 overwinning geboekt op Jong Ajax. Op De Toekomst walsten de Superboeren over de Amsterdamse beloften heen.


De Graafschap durfde - net als koploper Jong Ajax - druk naar voren te zetten. De eerste helft ging gelijk op, al waren de beste kansen voor de Doetinchemmers. Met name Fabian Serrarens had geen geluk en zag doelman Norbert Alblas tot drie keer toe in de weg liggen. De Graafschap werd naarmate de eerste helft vorderde beter en nam na een uitgespeelde aanval terecht de voorsprong. Youssef El Jebli tikte een voorzet van Daryl van Mieghem in open doel binnen: 0-1.

Na rust waren de Superboeren los en walsten over Jong Ajax heen. Sjoerd Ars maakte direct na de thee 0-2 door uit de draai raak te schieten. Invaller Anthony van den Hurk, die de plaats van Ars innam, schoot met zijn tweede balcontact een strafschop binnen. De rappe Van Mieghem tekende met een mooie lob binnen het uur voor een terechte 0-4 stand. Jong Ajax was daarna verslagen en de Doetinchemse storm ging liggen. Kaj Sierhuis van Ajax kreeg nog rood en in de slotminuut maakte Tim Receveur er van dichtbij nog 0-5 van.

Door deze overwinning nestelt De Graafschap zich nog steviger bij de eerste vijf van de Jupiler League. Na de interlandperiode komt nummer drie NEC Nijmegen naar De Vijverberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)