De Graafschap walst over Al Wahda heen

Gepubliceerd: 15-07-2019 10:07. Bijgewerkt: 15-07-2019 11:59

De Graafschap heeft zaterdag op het veld van SVDW in Doetinchem een 4-0 overwinning geboekt op Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Na een doelpuntloze eerste helft wisten de Doetinchemmers in de tweede helft, waarin de bezoekers nog een rode kaart kregen, het verschil te maken.


De Graafschap oogde scherp en gretig in het duel tegen de deelnemer aan de Aziatische Champions League uit het Midden-Oosten en schuwde de felle duels niet. Een klein vijfhonderdtal bezoekers zag een fysieke strijd ontstaan in de eerste helft, waarbij de beste kansen voor thuisploeg waren. Middenvelders Javier Vet en Stef Nijland hadden allebei het vizier niet op scherp staan en schoten naast. Aan de andere kant loerde het Al Wahda van trainer Maurice Steijn vooral op de counter, doelman Hidde Jurjus werd meerdere malen gedwongen tot het maken van een redding na een snelle omschakeling.

In de tweede helft greep De Graafschap via een snoekduik van aanvaller Ralf Seuntjens al snel de voorsprong. Een benutte penalty van Mohamed Hamdaoui bracht de score nog voor de 55e minuut op 2-0. Nadat Al Wahda-speler Khalil Ibrahim rood kreeg, hij deelde een klap uit aan Jordy Tutuarima, bracht Mike Snoei de nodige wissels in aan de kant van De Graafschap. Na drie kwartier spelen kopte Ted van de Pavert uit een corner van invaller Youssef El Jebli, die zijn eerste minuten van de voorbereiding maakte, de 3-0 binnen. Het slotakkoord was voor El Jebli zelf, die gecontroleerd de 4-0 binnenschoot.

Opstelling: Jurjus; Van Heertum (64. Owusu), Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (68. Schuurman), Nijland (60. Van Kessel), Breinburg (68. Baas); Van Mieghem, Seuntjens (64. Thomassen), Hamdaoui (64. El Jebli).

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)