De Graafschap wacht lastig duel in Kerkrade

Gepubliceerd: 14-01-2021 15:01. Bijgewerkt: 14-01-2021 16:28

De Graafschap reist vrijdagavond af naar Zuid-Limburg voor het uitduel met Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Mike Snoei verwacht een lastige wedstrijd tegen de nummer tien van de ranglijst.


"Een grote club met een prachtig stadion en een grote organisatie", aldus trainer Snoei. "Ze hebben een paar stappen terug moeten doen, maar ze zijn nu weer op de weg terug." De Zuid-Limburgers verloren slechts drie van de laatste twaalf wedstrijden. Wel zag Roda JC sterkhouder Jordy Croux vertrekken naar Avispa Fukuoka in Japan en verhuurde het Roland Albert aan Hyderabad FC in India. Trainer Jurgen Streppel kan daarentegen nog altijd beschikken over routinier Kees Luijckx en oud-Superboer Fabian Serrarens. "Ze waren in de laatste wedstrijd op bezoek bij NAC in Breda lange tijd de bovenliggende partij en stonden met 2-1 voor", legt Snoei uit. "Het werd uiteindelijk nog 2-2, maar daaraan zag je wel dat ze gegroeid zijn."

Aanvaller Joey Konings is door zijn doelpunt tegen Telstar van de nul af in de competitie, het voelt voor hem als een opluchting: "Dat is zeker bevrijdend, het is altijd lekker om een doelpunt te maken en ik zat er lange tijd op te wachten." Konings, die eerder al wel wist te scoren in het gewonnen bekerduel met FC Twente, kan rekenen op een basisplek sinds De Graafschap met vijf verdedigers speelt: "We hebben ook twee blessuregevallen en toen heeft de trainer de keus voor mij gemaakt", aldus de aanvaller. "Toen kon ik mezelf bewijzen. Ik denk dat ik dat wel goed heb gedaan en de kans heb gegrepen. Daar ben ik wel blij mee."

Van Mieghem terug
De Doetinchemmers moeten het in Kerkrade nog altijd stellen zonder aanvaller Mohamed Hamdaoui. Trainer Snoei houdt daarom vast aan de opstelling met vijf verdedigers. De Didammer verwacht dat aanvaller Daryl van Mieghem wel inzetbaar is na zijn blessure: "Zoals het er nu naar uitziet, keert Daryl terug. Het is nog even de training van donderdag afwachten, maar hij heeft de hele week goed meegetraind en daar heb ik een goed gevoel bij."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Dekker, Lieftink, Verbeek; Seuntjens, Konings (Van Mieghem).

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)