De Graafschap wacht 'finale' tegen Almere

Gepubliceerd: 01-01-2021 15:01. Bijgewerkt: 01-01-2021 15:17

De Graafschap start 2021 zaterdagavond met een kraker, als de ploeg van trainer Mike Snoei op bezoek gaat bij medetitelkandidaat Almere City. Bij winst verkleinen de superboeren het gaat naar de nummer twee van de ranglijst, bij verlies haken de Superboeren voorlopig af om de bovenste plekken.


"Bij winst verkleinen we het gat tot twee punten, maar we moeten nog meer dan de helft van de wedstrijden spelen", weet trainer Mike Snoei. "Ik zou graag zien dat we dit een finale noemen, want dan voelt het enorm lekker. Dat merkten we ook vorig jaar toen we daar met 1-2 wonnen. Winst geeft ook meteen een goed gevoel voor het vervolg." Ralf Seuntjens vindt dat De Graafschap in Almere vol voor de winst moet gaan: "Dat gaan we ook doen. Dan starten we net als vorig jaar het jaar goed en dan is het zaak om stabiliteit te tonen. Dan kunnen we een goede slag slaan in 2021."

Normaal rond deze tijd belegt De Graafschap een trainingskamp als voorbereiding op de tweede seizoenshelft, nu moeten de Doetinchemmers direct weer aan de bak. Snoei en Seuntjens hebben daar niet zo'n moeite mee. "Als je ze in Engeland ziet gaan dan houden we snel ons mond dicht", aldus de aanvaller. "Ik vind het heerlijk om om de drie dagen te voetballen. Ik voel me elke keer fit en ik vind het lekkerder dan trainen. Dus om de drie dagen is perfect."

Van Mieghem vraagteken
De Graafschap moet het tegen Almere nog wel doen zonder Mohamed Hamdaoui: "Hij is op de weg terug, maar we gaan hem niet forceren. Hij zal ook de komende weken nog wel bezig zijn om terug te komen van deze hamstringklachten." Volgens Snoei staat achter de naam van Daryl van Mieghem nog een vraagteken: "Hij heeft wat klachten, maar voor de rest is iedereen topfit."

Vermoedelijke opstelling: De Boer, Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Schuurman, Dekker, Lieftink; Verbeek, Seuntjens, Van Mieghem (Konings).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)