De Graafschap waakt voor onderschatting

Gepubliceerd: 25-10-2019 11:10. Bijgewerkt: 25-10-2019 11:32

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Dordrecht de nummer laatst van de eerste divisie. Waar verdediger Toine van Huizen nog niet fit genoeg is voor een basisplek, staat achter de naam van aanvaller Ralf Seuntjens nog een vraagteken.


“Ik hoop enorm dat hij zo snel mogelijk weer ons boegbeeld voorin is”, zegt trainer Mike Snoei, die nog niet weet of de Bredanaar na zijn invalbeurt in het gewonnen duel met NAC fit genoeg is voor een basisplek. “Hij traint meer dan wie dan ook om weer die fitheid te krijgen die hij had.” Waar De Graafschap sinds maandag na drie gelijke spelen op rij weer weet hoe een overwinning voelt, snakt hekkensluiter FC Dordrecht naar een zege. “We moeten gewoon winnen”, vindt Snoei. “Als je deze ploeg onderschat maak je een waanzinnige denkfout. Ze stonden 2-0 voor tegen Almere en geven het dan weg. Het is een ploeg die het Excelsior waanzinnig moeilijk maakt, dus ik neem Dordrecht enorm serieus, en de jongens ook.”

Leeroy Owusu wijst met name op de individuele klasse van spelers. “Als team is het misschien nog niet zo hecht als andere teams, maar ze hebben zeker wel een paar goede spelers”, zegt de rechtsback, die wijst op voormalig Feyenoord-aanvaller Anass Achahbar. “Hij heeft lang in de eredivisie rondgelopen en daar zijn goals gemaakt.” Hoe de Zuid-Hollanders in Doetinchem zullen spelen is voor Snoei niet duidelijk. “Ik heb geen idee”, zegt de trainer. “Ze hebben de laatste vier wedstrijden verloren waarbij ze vier keer in een andere opstelling speelden. We zijn overal op voorbereid, maar ik ben veel nieuwsgieriger naar wat wij gaan brengen.”

Thomassen of Seuntjens
Voor de spitspositie is Jordy Thomassen bij de mogelijke afwezigheid van Seuntjens de logische vervanger. Door de blessure van Toine van Huizen start Jasper van Heertum wederom als centrumverdediger. Daryl van Mieghem lijkt geen terugslag te hebben na zijn terugkeer in de basis tegen NAC en start opnieuw op de flank.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Thomassen (Seuntjens), Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)