De Graafschap waakt voor geplaagd Roda JC

Gepubliceerd: 14-02-2020 10:02. Bijgewerkt: 14-02-2020 10:59

Ted van de Pavert en Stef Nijland keren vrijdagavond terug in de basis van De Graafschap voor het thuisduel met het geplaagde Roda JC. De Limburgers ontsloegen recent trainer Jean-Paul de Jong en staan op een achttiende plaats, maar van onderschatting is bij de Doetinchemmers geen sprake.


“Dat zijn de gevaarlijkste tegenstanders”, vindt trainer Mike Snoei. “Als het ergens rommelt en onrustig is, het bekende spreekwoord luidt een kat in het nauw maakt rare sprongen.” De Limburgse voetbalclub ontsloeg deze week trainer Jean-Paul de Jong, waardoor zijn voormalige assistent Maurice Verberne de honneurs op de bank vrijdagavond waarneemt. Eerder dit seizoen vertrok clubeigenaar Garcia de la Vega en daarnaast kregen de geplaagde Limburgers drie punten in mindering wegens het overtreden van licentieregels “Maar het is gewoon een gerenommeerde club”, vindt Snoei, ondanks de lage klassering op de ranglijst. “Het is al erg genoeg dat ze deze problemen hebben, maar ze gaan weer orde op zaken stellen.”

Verdediger Jasper van Heertum, die sinds de blessure van Toine van Huizen kan rekenen op een basisplaats in het centrum, bereidt zich voor op een tegenstander die zich ingraaft. “We moeten zelf aan de bal het spel maken”, verwacht Van Heertum. “Uiteindelijk komt het op mentaliteit aan, dat zag je ook tegen Jong PSV en dat zal tegen Roda JC niet anders zijn.” Snoei vult aan: “We willen graag de dingen die minder goed gingen tegen Jong PSV beter doen. We staren ons niet blind op de drie punten, het moet gewoon beter.”

Van de Pavert en Nijland terug
Waar Van de Pavert na een schorsing terugkeert in de verdediging, is middenvelder Gregor Breinburg na zijn gele kaart tegen Jong PSV geschorst. Zijn plek wordt waarschijnlijk overgenomen door Stef Nijland. De trainer heeft nog lovende woorden over voor aanwinsten Callum Slattery en Victor van den Bogert, die tegen Jong PSV debuteerden en tegen Roda JC op de bank zitten: “Ik vind dat ze zich enorm snel aanpassen. Voorin is het wat dringen, dus er is concurrentie, maar dat maakt de ploeg alleen maar sterker.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Van den Boomen, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Blummel.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)