De Graafschap waakt voor creatief Den Bosch

Gepubliceerd: 04-11-2021 16:11. Bijgewerkt: 04-11-2021 16:39

De Graafschap treft vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch een ploeg die vooral thuis de punten pakt. Trainer Reinier Robbemond wil dat zijn team vanuit de eigen kracht de Bosschenaren verslaat.


“Het is een ploeg met veel diepgang voorin, maar ook met creativiteit”, aldus trainer Robbemond. “Ze durven te voetballen en wij moeten daar ons eigen ding heel erg goed doen om ze uiteindelijk te kunnen verslaan.” Verdediger Roland Baas sluit zich bij de trainer aan en roemt mede het teamgevoel van de Superboeren. “Ik denk dat wij heel goed als team voetballen, wij gaan voor elkaar door het vuur”, zegt Baas. “We laten ons eigen spel zien en dan weet je dat wij heel goed kunnen voetballen. En dat resulteert gelukkig heel vaak in een winstpartij.” De Superboeren zijn bezig met een indrukwekkende reeks uitwedstrijden in de eerste divisie, volgens Robbemond zijn ze daar niet nadrukkelijk mee bezig: “Tuurlijk lees je het overal, maar wij zijn gewoon van wedstrijd tot wedstrijd aan het leven. Wij zijn op iedere wedstrijd optimaal aan het voorbereiden.”

Linksback Roland Baas staat dit seizoen onder Robbemond vast in de basis. Voor de verdediger is het een teken dat hij zich goed ontwikkelt. “Het is lekker dat je vertrouwen hebt van de trainer”, aldus Baas. “Dat voel je ook van je medespelers en dan ga je lekker de wedstrijd in.” De 25-jarige verdediger geniet elke week van de support van de trouwe aanhang. “Dat is fantastisch en dat hebben we vorig jaar veel gemist. Het is een beloning voor hoe wij het doen en het mooie is dat wij ze kunnen belonen.”

Geen reden tot wisselingen

Trainer Robbemond beschikt tegen Den Bosch weer over dezelfde selectie als de laatste wedstrijd en lijkt vast te houden aan het basiselftal. “Er is geen reden om veel te gaan veranderen. Ze hebben een goed niveau laten zien en dat doen ze eigenlijk al weken met elkaar.”

Vermoedelijke opstelling:
Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Haen, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)