De Graafschap vraagt supporters thuis te blijven

Gepubliceerd: 29-04-2021 17:04.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp roept supporters van De Graafschap op om de Doetinchemse club zoveel mogelijk vanuit huis te steunen met het oog op de mogelijke promotie naar de eredivisie. Na het gewonnen duel met Go Ahead Eagles kwamen nog tientallen supporters naar De Vijverberg om de overwinning te vieren.

"Houd die betrokkenheid bij de club, maar wel vanuit huis", aldus de algemeen directeur in een filmpje van de Doetinchemse club. "Laten we ons aan de maatregelen te houden. Zodat we volgend seizoen, Het liefst in de eredivisie, in volle stadions kunnen spelen." Na de overwinning op Go Ahead Eagles kwamen nog tientallen supporters naar stadion De Vijverberg om de overwinning van hun club te vieren. De supporters werden toen door de Mobiele Eenheid van de politie op afstand van het stadion gehouden en vertrokken nadat hierom gevraagd werd door de politie. Ostendorp geeft aan continue in overleg te staan met de gemeente en politie om bij het geval van promotie iets te organiseren: "We zijn in gesprek om te kijken of we daar iets in kunnen regelen. Ik krijg veel vragen van supporters of er een huldiging mogelijk is, maar daarover kan ik simpel zijn: er mag op dit moment helemaal niks."

De Graafschap heeft met nog drie duels te gaan zes punten voorsprong op concurrenten Almere City en Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Mike Snoei gaat vrijdagavond op bezoek bij Cambuur Leeuwarden, dat vorige week al gekroond werd tot kampioen. In de drie resterende duels hebben de Doetinchemmers aan vier punten voldoende om promotie veilig te stellen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)