De Graafschap vraagt ontslag Zuil aan

Gepubliceerd: 01-02-2018 15:02. Bijgewerkt: 01-02-2018 19:11

De Graafschap en commercieel directeur Martine Zuil gaan af op een harde scheiding. Gesprekken tussen de partijen leverden de afgelopen week niks op, waardoor de strijd bij het UWV verder gaat.

"We hebben echt geprobeerd om tot een goed voorstel te komen, maar hebben moeten constateren dat de verschillen te groot zijn", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. "Dat is jammer, maar dat is wel wat er nu voorligt." De Graafschap heeft de ontslagaanvraag woensdag opgestuurd naar het UWV. "Daar ligt het nu", aldus Ostendorp, die niet weet hoe het traject er nu uit komt te zien. "Daar heb ik nog geen bericht van." Zuil beschikt over een contract voor onbepaalde tijd bij de club, na een contractverlenging afgelopen zomer.

In reactie op de stap van De Graafschap, laat advocaat Pieter van den Brink namens Zuil weten teleurgesteld te zijn. "De opstelling vanuit de directie van de Graafschap heeft haar zo intens diep geraakt dat zij op dit moment volledig opgebrand ziek thuis zit", aldus Van den Brink, die aangeeft dat het voorstel van de club onrealistisch was. Zuil wil volgens haar advocaat maar één ding, in dienst blijven. "Echter lijkt er totaal geen bereidheid om de samenwerking voort te zetten anders dan in het kader van een ontslag en dus zeker einde van de relatie", zo laat Van den Brink weten.

De advocaat geeft aan dat de strijd bij het UWV verder gaat. "De situatie gaat Martine letterlijk en figuurlijk zodanig aan het hart dat zij graag haar verhaal en verweer wil voeren bij het UWV die daarover uiteindelijk het laatste oordeel zal moeten geven", aldus Van den Brink. "Zoals het een Superboer betaamt, zal zij blijven strijden om haar hart voor de club te kunnen blijven volgen."

Schrappen van functies
Ostendorp heeft als nieuwe algemeen directeur besloten de functies commercieel directeur en hoofd sales te schrappen. "Binnen de financiële situatie van de club heeft zo’n functie geen directe prioriteit", zo gaf hij eerder aan. Ostendorp wordt in zijn functie eindverantwoordelijke voor de commercie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)