De Graafschap-voorzitter wil duidelijkheid

Gepubliceerd: 01-04-2020 19:04. Bijgewerkt: 01-04-2020 21:49

Martin Mos heeft geen begrip voor de opstelling van de KNVB voor het vervolg van de competitie. De voorzitter van De Graafschap wil duidelijkheid en roept op tot het per direct stoppen van het seizoen.

"Deze onzekerheid is desastreus, neem een beslissing en stop ermee", aldus Mos in gesprek met Omroep Gelderland. "Het is onverantwoord." De KNVB sprak woensdag de intentie uit om het seizoen in het betaald voetbal af te maken na 30 juni. Tegelijkertijd stelt de bond dat ook het zogeheten scenario drie nog in werking gesteld kan worden, namelijk het stoppen van de competitie."

De voorzitter van De Graafschap ergert zich: "Die besluiteloosheid is helemaal niks. Schep duidelijkheid en stop met die zooi", zegt Mos, die denkt dat meerdere clubs in financiële problemen komen door de coronacrisis: "Wij krijgen ook te maken met enorme verliezen maar zingen het tot augustus nog wel uit. Hoe gaat de KNVB daar allemaal mee om?"

Solidair
Mos noemt de opstelling van de voetbalbond slap: "De KNVB laat zich gewoon leiden door de UEFA. En de UEFA is er alleen voor een paar sterke competities zoals Spanje, Engeland en Duitsland. Waarom zouden wij daar in Nederland rekening mee houden? Of waarom moeten wij solidair zijn met andere landen? Complete onzin!"

Onverantwoord
De voorzitter wijst naar de coronacrisis: "Het gaat hier om de gezondheid van mensen. Het hele land ligt plat. Er zijn al meer dan duizend doden en wij gaan in juni een potje voetballen? Dat is onverantwoord. Je wil toch ook de gezondheid van de spelers niet op het spel zetten? Het is crisistijd."

Begrip
Mos zegt begrip te hebben voor iedere beslissing, ook al zou die in het nadeel van De Graafschap uitvallen dat op promotiekoers ligt. "Ik laat dat in het midden, maar je kan zeggen Cambuur en De Graafschap promoveren niet. En RKC en ADO degraderen niet. Die hebben dan een keer mazzel."

Knettergek
Tegelijkertijd vindt de voorzitter wel dat De Graafschap promotie verdient. "Of we gaan volgend seizoen met twintig clubs spelen in de eredivisie, dat zou natuurlijk het mooiste zijn want ik schat onze kans op promotie wel hoog in. Zeker zeventig procent zoals we de laatste tijd aan het voetballen waren. Maar nogmaals, doe iets en neem een besluit. Nu worden mensen knettergek. Onzekerheid is desastreus in iedere onderneming en het ergste wat er is."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)