De Graafschap voorbij regioteam in oefenpot

Gepubliceerd: 01-07-2019 14:07. Bijgewerkt: 01-07-2019 14:27

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen zaterdagavond op een snikheet veld van SVDW in Doetinchem met 8-0 gewonnen tegen een regioteam. Verschillende jeugdspelers kregen van trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen tegen de amateurvoetballers uit de Achterhoek.


Voor de ogen van een kleine vijfhonderd supporters was De Graafschap oppermachtig tegen het regioteam met spelers van onder meer Silvolde, Concordia Wehl, FC Bergh en Viod. Het eerste doelpunt lag er al snel in, toen aanwinst Ralf Seuntjens na een soepel lopende combinatie de 1-0 maakte. Vervolgens was het de beurt aan Mohamed Hamdaoui, na een verhuurperiode bij FC Twente teruggekeerd in Doetinchem. Met drie doelpunten tilde de flankaanvaller de scoorde naar 4-0. Aanvallende middenvelder Stef Nijland bepaalde even later de ruststand op een comfortabele 5-0.

Na rust gooide trainer Snoei zijn ploeg grotendeels om, wat resulteerde in een wat rommelige tweede helft. De Graafschap wist echter alsnog twee keer te scoren. De uit Australië teruggekeerde Jordy Thomassen en jeugdproduct Jonathan Vergara Berrio tilden de score naar 7-0. In het laatste half uur was er nog ruimte voor jeugdspelers Milan Hilderink (16) en Ezra van der Heiden (15) om minuten te maken. Die laatste kende een droomdebuut, want de 15-jarige bepaalde de eindstand na een knappe actie, hij trok vanaf de zijkant naar binnen toe, op 8-0.

Opstelling eerste helft: Van den Dam; Owusu, Olijve, Van de Pavert, Tutuarima; Schuurman, Nijland, Thomassen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Opstelling tweede helft: Rondeel; Van Heertum, Baas, Aktaou; Vet, Olijve, Hamdaoui, Breinburg; Van Mieghem, Thomassen en Vergara Berrio.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)