De Graafschap volgens Lieftink verder dan Eagles

Gepubliceerd: 25-07-2020 10:07. Bijgewerkt: 24-07-2020 15:44

De Graafschap-aanwinst Elmo Lieftink memoreert met een lach aan de laatste keer dat de selectie van De Graafschap en hij samen op het veld stonden, toen nog als rivalen omdat hij voor Go Ahead Eagles speelde. De middenvelder heeft het vizier inmiddels gericht op zijn nieuwe club en heeft voor ogen welke rol hij wil spelen.


“Het is vooral wat ik bij de Eagles deed”, zegt de 26-jarige Lieftink. “Controleren, maar ook je momenten in de diepte pakken. Mijn goaltjes meepakken en gewoon een stabiel seizoen draaien.” Volgens de middenvelder heeft De Graafschap als club een voorsprong op Go Ahead Eagles. “Ik ging weg bij de club omdat ze mij geen contract konden aanbieden”, zegt de Deventernaar. “De Graafschap kon dat wel, dus de club is verder. Er staat ook meer een selectie dan bij de Eagles. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik hoop dat de Eagles het goed gaan doen, maar ik heb wel bewust een keuze gemaakt voor De Graafschap.”

Lieftink doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en zette bij Willem II zijn eerste stappen als voetballer op eredivisieniveau, voor hij in de zomer van 2019 bij Go Ahead terecht kwam. Hij vindt het lastig om nu al te zeggen waar de Doetinchemse ploeg op voetballend gebied staat. “We zijn pas net begonnen”, zegt de aanwinst. “Een paar jongens kende ik al van vroeger. Ik denk dat we voetballend een goede ploeg hebben. We moeten nog ingespeeld worden op elkaar, maar dat is logisch. Het kan allemaal maar beter worden.”

‘Dit jaar maar promoveren’
Toen de Deventenaar tekende als Superboer leek het erop dat De Graafschap in de eredivisie zou gaan spelen. Inmiddels heeft ook hij een streep onder de situatie gezet en zit er volgens hem maar één ding op: “Je moet gewoon door. Het is cliché, maar we kunnen er niks meer aan doen. Dus moeten we dit jaar maar promoveren.”

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)