De Graafschap vol vertrouwen naar Willem II

Gepubliceerd: 08-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 08-03-2019 15:35

De Graafschap treedt zaterdagavond op bezoek bij bekerfinalist Willem II aan zonder de geblesseerde doelman Hidde Jurjus en spits Charlison Benschop. De Superboeren reizen desondanks met vervangers Nabil Bahoui en Nigel Bertrams in de basis vol vertrouwen af naar Tilburg.


"De Achterhoek is weer wat ontnuchterd van het carnaval, dat vind ik erg mooi", aldus trainer Henk de Jong. "De jongens zijn maandag met de groep weggeweest en de training dinsdagmorgen was heel erg goed. Toen haalden we een heel aardig niveau." De Graafschap-aanvoerder Bart Straalman vindt dat Willem II een goed voetballende ploeg heeft. "Ze hebben een aantal goede aankopen gedaan", aldus de Winterswijker. "Ze zijn een beetje vergelijkbaar met PEC Zwolle. Daar zetten we toen ook snel druk en dat deden we goed. Dat proberen we zaterdag ook weer te doen."

Tegen Willem II gaat de ploeg van Henk de Jong op jacht naar de tweede uitoverwinning van het seizoen. Na de eerste uitoverwinning van bij PEC Zwolle ging het na afloop over het bier in de spelersbus dat over datum was. In Tilburg hoopt Henk de Jong een vers flesje te mogen drinken: "Dat zou fantastisch zijn, dat we een lekker fris biertje kunnen drinken. Daar gaan we voor."

Bahoui vervangt Benschop in de spits
Bertrams start tussen de palen in Tilburg en Bahoui gaat spelen in de spits. Furdjel Narsingh start daardoor weer op de rechterflank. "Benschop is wel van de partij, maar gaat in eerste instantie niet spelen", aldus De Jong. "Ook vanwege zijn rol in de groep, hij is echt een teamplayer en die willen we graag mee hebben."

Opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Bahoui, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)