De Graafschap vol op aanval tegen Cambuur

Gepubliceerd: 21-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 21-05-2019 16:18

De Graafschap staat voor de eerste beslissende ontmoeting om degradatie uit de eredivisie te ontlopen. De ploeg van trainer Henk de Jong hoopt het tweeluik met Cambuur Leeuwarden na een 1-1 gelijkspel in Friesland woensdagavond in Doetinchem te beslissen met aanvallend spel.

“De spanning bouwt wel op, want het gaat nu echt om erin blijven of eruit gaan”, aldus De Jong, die weet dat zijn ploeg na de wedstrijd in Leeuwarden voldoende heeft aan een doelpuntloos gelijkspel of een overwinning. “Maar wij gaan vol spelen om die wedstrijd te winnen. We hebben een goede uitgangspositie die nog beter had kunnen zijn, maar daar moet je overheen stappen.” De Fries verwacht een heksenketel. “Twee volksclubs, twee cultclubs tegenover elkaar”, vertelt de trainer, die hoopt op veel steun van de tribunes van De Vijverberg. “Daarom gaan we ook vol op de aanval spelen, dan hebben we de mensen achter ons staan. De club moet in de eredivisie blijven.”

In Nederlandse media is veelvuldig aandacht voor het feit dat De Jong zijn toekomstig werkgever Cambuur treft, inmiddels is het ook door buitenlandse media opgepikt. “Ik heb het gemerkt”, zegt De Jong lachend. Onder meer SPORTbible, een pagina met elf miljoen volgers op Facebook, besteedde aandacht aan de situatie. “Het is mooie reclame”, vindt de trainer. “Als je daarvoor moet betalen, voor al die regels die over mij geschreven zijn, dan ben je een paar miljoen kwijt. Maar daar maak ik me niet druk om, ik ben maar voor één club en dat is De Graafschap.”

Benschop terug in basis
Waar aanvaller Charlison Benschop in het uitduel met Cambuur nog werd gespaard, keert de spits op de natuurgrasmat in Doetinchem terug in de basis. Of Nabil Bahoui net als zaterdag start op de linkerflank, is niet duidelijk. “Delano Burgzorg komt weer wat terug na een vervelende week, dus we hebben mogelijkheden”, aldus De Jong, die zijn opstelling niet prijsgeeft. Lars Nieuwpoort lijkt na zijn uitvallen van zondag op tijd fit voor het duel in Doetinchem.

Vermoedelijke opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)