De Graafschap vol ambitie naar PEC Zwolle

Gepubliceerd: 26-10-2021 9:10. Bijgewerkt: 26-10-2021 9:30

De Graafschap gaat dinsdagavond op bezoek bij PEC Zwolle in de eerste ronde van het bekertoernooi. Trainer Reinier Robbemond ziet geen duidelijke favoriet in het duel van zijn ploeg met de hekkensluiter van de eredivisie.


“Zij spelen in ieder geval thuis en dat is natuurlijk iets wat in je voordeel meespeelt”, aldus Robbemond. “Misschien zijn ze daarin de favoriet, maar zo beleven we nooit wedstrijden. We kijken gewoon waar we tegenstanders pijn kunnen doen binnen onze eigen manier van spelen.” In 2018 verloren de Doetinchemmers nog op de eigen Vijverberg met 2-5 van PEC. Volgens doelman Hidde Jurjus moeten de Superboeren dit keer profiteren van de moeilijke situatie waar in de Zwollenaren zitten. “We willen gewoon ons eigen spel spelen en niet te veel aanpassen”, blikt Jurjus vooruit. “Het is voor heel veel jongens een ontmoeting met de eredivisie en daar kijken we heel erg naar uit.”

In Zwolle kan Robbemond geen beroep doen op de geschorste Jasper van Heertum. De trainer lijkt verder niet van plan te zijn om te rouleren. “Het bekertoernooi nemen wij heel serieus”, laat de oefenmeester weten. “Het is niet zo dat je dan dingen gaat proberen, zo sta ik er in ieder geval niet in.” De Graafschap is bepaald geen cupfighter, sinds 2015 wist het niet verder te komen dan de tweede ronde. Doelman Jurjus noemt het desondanks een mooie uitdaging: “Wat kunnen wij en hoe goed zijn we of misschien ook niet. Naar die uitdaging kijken we heel erg uit.”

Heldenrol voor Jurjus?
Voor keepers ligt er in bekerduels altijd een mogelijke heldenrol in een penaltysreeks op de loer. “Het is altijd een wedstrijd op zich met alles wat daarbij komt”, laat de doelman weten die als keeper een keer eerder een penaltyreeks mee maakte destijds als keeper van Roda JC. “In dat opzicht is het wel leuk.” Of de keeper zelf ook een strafschop neemt? “Ik zou het wel willen. Ik weet niet of de trainer het lijstje klaar heeft, maar als die zou willen dat ik er een neem, dan neem ik er een.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld,Lieftink , Fortes, Baas; Schuurman, Dekker, Opoku; Korte, Haen, Acheffay.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)