De Graafschap voelt druk tegen Telstar

Gepubliceerd: 07-01-2021 15:01.

De Graafschap leeft onder spanning toe naar het thuisduel met Telstar van vrijdagavond. Na de nederlaag tegen Almere City FC is het gat naar een directe promotieplek opgelopen tot acht punten, wat invloed heeft op de sfeer op De Vijverberg.


“Het zorgt eerst voor heel veel druk, want er moet gewonnen geworden”, zegt trainer Mike Snoei. “Maar het zorgt ook voor heel motivatie. Want wij blijven analyseren en halen de goede dingen eruit die we hebben gezien. Nu moeten we onszelf belonen.” Tegen Almere kreeg De Graafschap met name in de tweede helft kansen om te scoren, maar het verzuimde de wedstrijd te beslissen. “Ook ik vind dat we vanuit achteruit nog beter voetballend kansen kunnen creëren”, zegt verdediger Jasper van Heertum over het spel. “Daar ben ik zelf ook onderdeel van. Verder is het ook onze kansen afmaken, dat is ook een puntje.”

Voor Snoei en Van Heertum, en een handvol andere selectiespelers, is het duel een weerzien met hun voormalig werkgever. De trainer uit Didam legt de band tussen de clubs uit. “Toen ik bij Telstar werkte, zagen wij De Graafschap een beetje als onze grote broer”, zegt Snoei. Onder meer Ralf Seuntjens, Jordy Tutuarima, Rody de Boer en Toine van Huizen speelden voor de club uit Noord-Holland. “Veel spelers verhuizen deze kant op en de relatie tussen de clubs is altijd prima”, vervolgt Snoei. “Dus het is een aparte wedstrijd.”

Geen Hamdaoui en Van Mieghem
Ook tegen Telstar zijn vleugelspelers Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui niet inzetbaar, waardoor De Graafschap blijft spelen met vijf verdedigers. Snoei overweegt desondanks zijn opstelling aan te passen: “Er zijn een aantal jongens die zich goed ontwikkelen. Onze jeugdspeler Camiel Neghli ontwikkelt zich geweldig, dus die zit er heel dicht tegenaan. En er zijn wel meer jongens die van zich laten spreken doordeweeks, dus we blijven daarnaar kijken.”

Vermoedelijke opstelling:
De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Dekker, Verbeek; Seuntjens, Konings.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)