De Graafschap voelt druk in Den Bosch

Gepubliceerd: 05-12-2019 15:12.

De Graafschap staat onder druk na puntverlies tegen Jong AZ en Go Ahead Eagles en reist vrijdagavond af naar FC Den Bosch voor niks minder dan een overwinning. Traditiegetrouw wilde trainer Mike Snoei nog geen duidelijkheid verschaffen over de opstelling, maar Stef Nijland lijkt te kunnen rekenen op een basisplek op het middenveld.


“Er staat in ieder geval een ploeg die heel graag wil winnen”, aldus trainer Snoei. “Dat wordt nu wel heel belangrijk, drie punten halen.” Door puntverlies tegen Jong AZ (2-1 verlies) en Go Ahead Eagels (1-1 gelijkspel) is het gat met koploper Cambuur Leeuwarden opgelopen tot vijf punten. De verliespartij in Wijdewormer was voor aanvoerder Ralf Seuntjens reden om kritiek te uiten op het team. Hij gaf aan dat er op het veld nauwelijks viel te coachen. “Normaal doe je zoiets in de kleedkamer”, aldus middenvelder Javier Vet. “Maar we hebben dat besproken en duidelijk gemaakt dat we duidelijk moeten coachen, goed naar elkaar moeten luisteren en positief moeten blijven. We hebben daar (tegen Jong AZ, red.) zelf de wedstrijd weggegooid door negatief te worden.”

FC Den Bosch staat momenteel twaalfde op de ranglijst en heeft met Rúben Rodrigues een topscorer die acht keer heeft gescoord. Snoei staart zich niet blind. “Hij heeft vijf goals in zes wedstrijden gemaakt, dus dat is knap”, vindt de trainer, die tevens wijst op Paco van Moorsel en Danny Verbeek. “Den Bosch is meer dan alleen Rodrigues.” Vet waakt voor onderschatting: “Den Bosch-uit is nooit makkelijk”, vindt de middenvelder, die niet kan leven met minder dan een overwinning. “We moeten allereerst strijd op de mat leggen en daarna zorgen dat we in ons spel komen.”

Breinburg traint mee
Middenvelder Gregor Breinburg trainde donderdag weer mee met de groep na zijn rugblessure, maar lijkt niet in de basis te starten. “Het ziet er goed uit”, zegt Snoei over de Arubaans international. “We moeten kijken hoe hij reageert op de training. We hebben hem er in ieder geval weer bij, dat zou al mooi zijn want Greg is een belangrijke speler.” Als Breinburg op de bank start, lijkt Snoei te kiezen voor Stef Nijland als zijn vervanger. Frank Olijve verdwijnt daardoor weer naar de bank.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Nijland; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)