De Graafschap viert promotiefeest in Terborg

Gepubliceerd: 27-05-2017 19:05. Bijgewerkt: 27-05-2017 22:32

De Onder 19 van De Graafschap vierde zaterdagmiddag groot feest op het Terborg Toernooi. Na een bizarre ontknoping op een ander veld, was de selectie van trainer Rogier Meijer zeker van promotie naar de eredivisie.


"Een mooi succes voor de Onder 19, maar ook voor de totale opleiding", vindt hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak. "Ook voor de uitstraling naar buiten toe." De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde woensdag zelf gelijk in de laatste competitiewedstrijd, maar door de nederlaag van Roda JC op bezoek bij ADO Den Haag promoveren de Superboeren alsnog. Hoewel de Limburgers in de rust nog een voorsprong van drie punten hadden, draaide ADO dat na rust om in een 4-3 overwinning. "Dit is supergaaf omdat je er keihard voor hebt gewerkt", aldus Meijer. "Vorig jaar zijn we kampioen geworden in de tweede divisie en nu zijn we na de winter bij de eerste zes geeindigd. Dat is gewoon superknap van deze groep."

Voor Meijer is de promotie gelijk het (voorlopige) afscheid van De Graafschap. "Dat is nou eenmaal zo, maar ik ben gewoon heel blij dat we het gehaald hebben." Voor Te Braak heerst er een dubbel gevoel. "Ik vind het jammer dat hij weggaat, want hij past fantastisch binnen de filosofie van De Graafschap." Volgend seizoen staat oud-voetballer Tim Bakens waarschijnlijk voor de groep als de Onder 19 de eredivisie ingaat. "Ook een talentvolle trainer", vertelt Te Braak. "Ik hoop dat hij eruit komt met de club."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)