De Graafschap verzuimt om te promoveren

Gepubliceerd: 12-05-2021 22:05. Bijgewerkt: 13-05-2021 0:01

De Graafschap is er woensdagavond niet in geslaagd om te promoveren naar de eredivisie. De Doetinchemmers speelden in een memorabele wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Helmond Sport, waardoor Go Ahead Eagles volgend seizoen uitkomt in de eredivisie.


De wedstrijd begon slordig met veel balverlies aan beide kanten. De eerste kans was voor de bezoeker na twintig minuten, maar keeper Rody de Boer wist de inzet te keren. Halverwege de eerste helft kwam de regen met bakken uit de lucht en werd het veld onbespeelbaar. Scheidsrechter Dieperink besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een onderbreking van tachtig minuten werd de wedstrijd hervat en wisten de mannen van trainer Mike Snoei dat zij, door de overwinning van Go Ahead Eagles, moesten winnen. Joey Konings verving Milan Hilderink na de onderbreking en zorgde ervoor dat De Graafschap via enkele grote kansen dichtbij de openingstreffer was.

Na de rust, die door de omstandigheden niet langer dan vijf minuten duurde, was De Graafschap de betere ploeg en zorgde het door middel van het winnen van veel duels voor druk richting de goal van de bezoekers. Na een regen aan kansen voor de thuisploeg lukte het de Doetinchemmers niet om te winnen. De Graafschap gaat zaterdag in eigen Vijverberg de play-offs spelen tegen Roda JC.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)