De Graafschap verzaakt in strijd om periode

Gepubliceerd: 10-03-2018 10:03. Bijgewerkt: 10-03-2018 10:32

De Graafschap heeft vrijdagavond een uitgelezen kans verspeeld om een slag te slaan in de strijd om de derde periode. FC Dordrecht won op De Vijverberg met 0-1 en is daardoor maandagavond topfavoriet voor de periodetitel.


Na drie minuten had De Graafschap al een grote kans op de openingstreffer. Mark Diemers faalde oog in oog met doelman Bryan Janssen en raakte de paal. Twee minuten later scoorden de Superboeren wel, maar werd het doelpunt van Fabian Serrarens afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere was FC Dordrecht gevaarlijk via schotpogingen van Robert Mutzers en aanvoerder Gustavo Hamer, maar kwam ook niet tot scoren. In de slotfase van het eerste bedrijf was aanvoerder Sven Nieuwpoort uit een kopbal nog dicht bij de openingstreffer.

In de tweede helft bleef De Graafschap de betere partij, maar slaagde het niet de Dordtenaren kapot te spelen. Kansen waren er, maar de ploeg kwam niet tot scoren. In de zestigste minuut was het aan de andere kant wel raak. Waar de ploeg van trainer Henk de Jong meerdere malen meende recht te hebben op een penalty, kreeg FC Dordrecht de strafschop na een overtreding van doelman Filip Bednarek wel. Denis Mahmudov benutte het buitenkansje. Ook in de slotfase bleven de Superboeren jagen op de verdiende gelijkmaker, maar de ploeg kwam niet tot scoren.

Door de nederlaag lijkt De Graafschap af te haken in de strijd om de derde periode. De Superboeren zijn maandagavond tegen Fortuna Sittard afhankelijk van de resultaten van andere teams om alsnog periodekampioen te worden.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)