De Graafschap verwacht hectiek in Almere

Gepubliceerd: 16-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 16-05-2018 15:45

De Graafschap is klaar om te beginnen aan de finales van de nacompetitie die donderdagavond van start gaan in Almere. In Flevoland willen de Superboeren een goede basis leggen om het vervolgens zondag in eigen huis af te maken.


“Het zal weer hectiek worden”, aldus trainer Henk de Jong. “Maar dat is ook het mooiste.” De afgelopen twee wedstrijden tegen Telstar waren volgens de trainer ook al heuse spektakelstukken. “Voor mij mag het weer twee keer spektakel zijn, als het maar in ons voordeel is.” Ook aanvoerder Sven Nieuwpoort wil zorgen voor sensatie. “We willen knallen”, stelt de verdediger. “En een goed resultaat halen dus daar gaan we alles aan doen.” Volgens Nieuwpoort is zijn oude club in staat om op meerdere manieren te voetballen. “Normaal staat Almere wel bekend om hun voetbal en een beetje de Ajax-opvatting. Veel jongens die bij Ajax gespeeld hebben, spelen daar”, laat de aanvoerder weten. “Tegen Roda moesten ze ook strijden en dat kunnen ze blijkbaar ook.”

De Friese oefenmeester voelt een gezonde spanning binnen zijn team in aanloop naar het eerste finaleduel. “Je merkt nu wel dat die wedstrijd er aankomt”, zegt De Jong. “Het is wat stiller en iedereen weet waar het om gaat”, vertelt de trainer. De Jong liet dit keer zelf zijn mannen het woord nemen en vertellen of ze er klaar voor waren. “Normaal doe ik altijd het woord maar ik zei: zeg het zelf maar", aldus de trainer. Nieuwpoort, die onlangs zijn contract verlengde, heeft zin in de duels en hoopt op maar één ding: “Eredivisie natuurlijk, daar zijn wij van overtuigd.”

De Jong houdt opstelling nog geheim
Over de opstelling wil de trainer van de Superboeren nog niks loslaten. “Dat zie je morgen, dat is mooi hè?” lacht De Jong. “Dat hoort bij deze wedstrijden.” Hij heeft weer de beschikking over zijn aanvoerder, maar of Nieuwpoort gaat spelen liet hij niet weten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)