De Graafschap verwacht geen getergd Ajax

Gepubliceerd: 14-12-2018 17:12. Bijgewerkt: 14-12-2018 17:27

De Graafschap houdt in uitduel tegen Ajax vast aan dezelfde speelwijze als tijdens het gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. Trainer Henk de Jong wil in Amsterdam zijn huid zo duur mogelijk verkopen tegen de achtste finalist van de Champions League.


“We gaan door hoe we spelen, maar je moet niet raar opkijken als we soms met zes of zeven verdedigers spelen”, aldus trainer Henk de Jong, die voor een lastige opgave staat. De Graafschap wist nog nooit te winnen op bezoek bij Ajax. Het laatste resultaat in Amsterdam was een 1-1 gelijkspel in het seizoen 1998/1999. Ted van de Pavert blijft desondanks strijdbaar: “Je moet je huid zo duur mogelijk verkopen en zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven”, vertelt de verdediger. “Dat is het meest ideale scenario natuurlijk.”

De laatste keer dat De Graafschap tegen Ajax speelden, werden de Amsterdammers van het kampioenschap gehouden door een doelpunt van Bryan Smeets. “Die wedstrijd is niet meer belangrijk, dat is allemaal geweest”, aldus De Jong, die geen revanchegevoelens verwacht. Wel geniet de trainer van de wederopstanding van middenvelder Smeets bij FC Oss. “Hij wilde na ons hogerop en kwam even in de verkeerde flow”, vertelt de Friese oefenmeester. “Ik geniet ervan hoe hij het nu doet.”

Etemadi voorlopig op doel
Hoewel De Jong nog geen duidelijkheid wil geven over zijn opstelling, is hij gedwongen om van keeper te veranderen. Door een rugblessure is Hidde Jurjus voorlopig uitgeschakeld, waardoor Agil Etemadi voor zijn basisdebuut in de eredivisie staat. Aanvaller Fabian Serrarens keert terug van een blessure, maar het is niet duidelijk of hij weer een basisplek krijgt.

Vermoedelijke opstelling: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Bakker, El Jebli; Narsingh, Nijland, Van Mieghem

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)