De Graafschap verwacht een spannend slot

Gepubliceerd: 06-03-2021 14:03. Bijgewerkt: 06-03-2021 14:21

De Graafschap wil zondagavond op De Vijverberg tegen FC Eindhoven de smadelijke nederlaag uit de uitwedstrijd wegpoetsen. In de strijd om directe promotie zagen de Doetinchemmers directe concurrent Almere City averij oplopen, maar van vreugde is daardoor geen sprake.


“Als de concurrentie verliest is dat lekker, maar we moeten gewoon zelf blijven winnen”, zegt middenvelder Clint Leemans over het verlies van Almere City tegen FC Volendam. De Graafschap heeft met de tweede plek directe promotie in handen. Waar Almere punten laat liggen, lijkt NAC Breda de laatste tijd juist de ploeg in vorm. Snoei weet niet welke club op dit moment de grootste concurrent is: “Er zijn gewoon vijf ploegen enorm aan elkaar gewaagd. Maak je borst maar nat, het wordt heel spannend tot het einde van de competitie.”

Leemans kwam in de winterstop op huurbasis over van PEC Zwolle. De middenvelder kreeg direct een basisplaats en voelt het vertrouwen van de trainer, iets dat hij in Overijssel miste. Leemans voelt zich naar eigen zeggen steeds meer thuis op het middenveld van de Superboeren: “Ik wist van mezelf dat ik alleen maar beter kon. De uitwedstrijd tegen NEC was denk ik mijn eerste echt goede wedstrijd. Vorige week vond ik mezelf prima tegen Jong AZ, maar was het resultaat minder. Dat moeten we zondag rechtzetten.”

Lelieveld keert terug
Snoei kan zondag tegen FC Eindhoven weer een beroep doen op Julian Lelieveld, die terugkeert na een schorsing, en op aanvaller Mohammed Hamdoui. Daarmee heeft Snoei de beschikking over een fitte selectie. “Het meest spannende is weer de coronatest”, vindt Snoei. “Voor de rest willen ze er allemaal graag bij zijn.”

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Leemans, Lieftink, Verbeek; Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)