De Graafschap verspeelt zege in slotminuten

Gepubliceerd: 16-09-2019 22:09. Bijgewerkt: 16-09-2019 22:33

De Graafschap heeft maandagavond twee punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen. De ploeg van trainer Mike Snoei was lange tijd de betere en kreeg meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar moest een late gelijkmaker verwerken: 1-1.


In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en hoopten ze op fouten van de ander. De Graafschap had moeite met de fysieke strijd van NEC, dat met name via Jonathan Okita gevaarlijk werd. Doelman Hidde Jurjus stak zijn voet voor een inzet van de rappe buitenspeler. Aan de andere kant zette de jarige Gregor Breinburg De Graafschap na een half uur spelen uit het niets op 0-1. Een afgeslagen vrije trap werd door de middenvelder uit de lucht feilloos en fraai binnengeschoten. De Graafschap kwam meer in de wedstrijd en had de 0-2 op de schoen. Stef Nijland schoot na een pass van Branco van den Boomen net naast en ook Leeroy Owusu wist niet te scoren.

Na rust bleef De Graafschap doorgaan met het creëren van kansen. Na een uitgespeelde aanval kon Javier Vet de tweede Doetinchemse treffer maken, maar hij stuitte op doelman Mattijs Branderhorst. Ted van de Pavert was met een kopkans ook dichtbij. Aan de andere kant kopte Zian Flemming voor NEC over. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Jordy Tutuarima. De linksback stormde door, schoot op de vuisten van Branderhorst maar kon de rebound voor open doel op miraculeuze wijze niet achter de doellijn krijgen. In de blessuretijd kreeg De Graafschap de deksel alsnog op de neus. Plaaggeest Okita kon na een slippertje doorkomen en schoof de bal onder Jurjus door: 1-1.

Door dit gelijkspel blijft De Graafschap koploper in de Keuken Kampioen Divisie met één punt voorsprong op de concurrenten. Vrijdag komt FC Eindhoven naar De Vijverberg voor de volgende wedstrijd.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)