De Graafschap verspeelt punten in Eindhoven

Gepubliceerd: 31-01-2020 22:01. Bijgewerkt: 01-02-2020 10:52

De Graafschap heeft op de slotdag van de transfermarkt dure punten verspeeld tegen FC Eindhoven in de strijd om de titel van de Keuken Kampioen Divisie. In de Lichtstad kwam de ploeg van trainer Mike Snoei niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Graafschap startte uitstekend en kreeg via Stef Nijland binnen zes minuten twee keer een grote kans om op voorsprong te komen. De eerste keer schoot de middenvelder- die als linksbuiten stond opgesteld - net over na een vloeiende aanval over meerdere schijven. De tweede kans schoot Nijland na een even zo goede aanval op de benen van FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels. FC Eindhoven zette daar nauwelijks iets tegenover en werd in de eerste helft niet gevaarlijk. Enkele minuten voor rust kwam Daryl van Mieghem, die eerder het zijnet trof, alleen voor Swinkels na een goede uittrap van Hidde Jurjus, maar de vleugelaanvaller schoot rakelings naast. 

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak toen De Graafschap weer twee keer dicht bij de openingstreffer was. Eerst schoot Van Mieghem op de paal, daarna zag Nijland zijn inzet op de lat uiteen spatten. De thuisploeg rook kansen en was uit de eerste beste aanval direct trefzeker via Riginio Cicilia: 1-0. In de 82ste minuut kwam De Graafschap na een scrimmage voor de goal op gelijke hoogte. FC Eindhoven-linksback Jarno Janssen verschalkte zijn eigen doelman van dichtbij. De Graafschap ging op zoek naar de winnende, maar kwam aan de andere kant juist twee keer goed weg. Hidde Jurjus haalde in blessuretijd een bal van de doellijn.

Door winst van FC Volendam en Cambuur zakt De Graafschap - voor het eerst dit seizoen - naar plek vier en is de achterstand op de Leeuwardse koploper opgelopen tot vier punten. Maandag 10 februari reist de ploeg van Snoei opnieuw af naar Eindhoven. Dan wacht het duel met Jong PSV.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)