De Graafschap verslaat IJsselmeervogels

Gepubliceerd: 10-07-2021 16:07. Bijgewerkt: 10-07-2021 17:00

De Graafschap heeft zaterdagmiddag ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In Spakenburg werd tweededivisionist IJsselmeervogels, mede door twee doelpunten van Danny Verbeek, met 1-3 verslagen.

De betere mogelijkheden waren in de eerste helft voor De Graafschap. Zo kregen Danzell Gravenberch en Elmo Lieftink kansjes, maar hun pogingen gingen over. Ook Giovanni Korte probeerde het voor rust nog voor de bezoekers. Zijn schot van afstand was echter een prooi voor IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap. De Graafschap-trainer Reinier Robbemond maakte van de rust gebruik om zijn volledige team te wisselen.

Na een uur spelen tekende Pieter Langendijk namens de thuisploeg voor de openingstreffer. Een klein kwartier later schoot Danny Verbeek op aangeven van rechtsback Julian Lelieveld de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Diezelfde Verbeek zette De Graafschap even later op een 1-2 voorsprong. Vlak voor tijd bepaalde Johnatan Opoku op aangeven van jeugdspeler Philip Brittijn de eindstand op 1-3.

Het was voor De Graafschap, na de overwinning op Sportclub Silvolde, de tweede oefenwedstrijd. Het volgende oefenduel is volgende week zaterdag tegen FC Eindhoven.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Bouihrouchane, Wenting, Van de Pavert, Baas; Dekker, Haen, Lieftink; Neghli, Gravenberch en Korte.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Vaags; Lelieveld, Hilderink, Willemsen, Kleinpenning; Schuurman, Opoku, Brittijn; Verbeek, Konings en Acheffay.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)